Publicat: 31 Decembrie, 2019 - 09:38

Victor Costache, ministrul Sănătăţii şi Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au semnat astăzi, 30 decembrie 2019, la sediul Guvernului României, contractul de finanţare pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi.

Astfel, se asigură finanţarea primei faze de dezvoltare a proiectului prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 500.805 mii Euro, suma urmând a acoperi toate cheltuielile aferente proiectării, construcţiei, dotării şi operaţionalizării Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi.

"Astăzi am semnat, în prezenţa vicepremierului, dna Raluca Turcan, primul contract de finanţare pentru cel mai avansat dintre spitalele regionale şi am reuşit atingerea unui obiectiv important din Programul de guvernare, urgentarea proiectelor mari de infrastructură. Vom continua colaborarea cu Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional pentru semnarea în cel mai scurt timp şi a celorlalte două contracte de finanţare, pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgenţă din Cluj şi Craiova", a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii după eveniment.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai spus că, Ministerul Sănătăţii împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, continuă discuţiile pentru extinderea sprijinului Comisiei Europene pentru realizarea acestor proiecte majore.

Spitalele regionale vor reprezenta un model de eficienţă în acordarea asistenţei medicale în România şi vor contribui la creşterea calităţii serviciilor de sănătate acordate pacienţilor.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: