Publicat: 27 Ianuarie, 2020 - 07:52
Share
Gianna, fiica sa de 13 ani, a murit deasemenea în accident

Fostul superstar al NBA, Kobe Bryant, a fost ucis duminică într-un accident de elicopter, lângă Los Angeles. Avea 41 de ani.

Șeriful din Los Angeles County a declarat pe Twitter că cinci persoane au murit într-un accident de elicopter din Calabasas, la aproximativ 65 km (40 mile) nord-vest de Los Angeles și nu au existat supraviețuitori. Nu a identificat victimele.

„Cu mare tristețe aflăm despre moartea lui Kobe Bryant și a altor patru, într-un accident de elicopter din Calabasas” , a  anunțat orașul  Calabasas pe fluxul său Twitter.

Primii respondenți au stins flăcările locului accidentului, a declarat departamentul șerifului, postând o poză cu un camion de pompieri și fum care ieșea din perie într-o râpă.

Bryant era cunoscut că folosește un elicopter pentru călătorii din zilele sale ca jucător de vedetă, atunci când se deplasa la meciurii într-un elicopter Sikorsky S-76.

Administrația Federală a Aviației din SUA a identificat elicopterul prăbușit ca Sikorsky S-76, afirmând într-o declarație că FAA și Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor vor investiga.

Nu era clar dacă membrii familiei erau în elicopter. Bryant și soția sa, Vanessa, au patru fiice: Gianna, Natalia, Bianca și Capri. 

Campion NBA de cinci ori cu Los Angeles Lakers, Bryant a fost considerat unul dintre cei mai mari jucători de baschet de până acum.

S-a retras în 2016 ca al treilea marcator principal în istoria NBA, terminând două decenii cu Lakers, în calitate de marcator prolific, cu un joc sublime „all-around” și o etică competitivă imensă.

El a ocupat acest loc în clasamentele de clasare a ligii până sâmbătă seara, când LeBron James de la Lakers l-a întrecut pentru locul trei în timpul unei partide din Philadelphia, orașul natal al lui Bryant.

„Continuă să miști jocul înainte (la) KingJames”, a scris Bryant în ultimul său tweet. „Respect mult fratele meu.”

Numit Kobe de către părinții săi după ce au descoperit popularul sortiment  japonez de carne de vită pe un meniu de restaurant cu puțin timp înainte de nașterea sa, Bryant a fost campion NBA de cinci ori după ce a câștigat titluri în 2000, 2001, 2002, 2009 și 2010.

El a fost extras din liceu ca al 13-lea selecție generală în Draftul NBA din 1996 de Charlotte Hornets, dar a fost tranzacționat la scurt timp după Lakers pentru sârbul Vlade Divac.

A apărut în 17 jocuri All-Star, a fost desemnat cel mai valoros jucător pentru sezonul regulat 2007-08 și a deținut onorurile MVP în finalele din 2009 și 2010, când i-a condus pe Lakers la campionatele consecutive.

De asemenea, Bryant a câștigat medalii de aur cu echipa americană de baschet la Jocurile Olimpice din 2008 și 2012.

El a fost alocat aproape opt luni în 2013 cu un tendon sfâșiat  apoi a jucat doar șase partide în sezonul 2013-14 din cauza unei leziuni severe la genunchi.

Bryant apare foarte mult în generația actuală de jucători din NBA. După ce James a trecut Bryant sâmbătă, și-a amintit că l-a ascultat pe Bryant când superstarul a venit să vorbească într-o tabără de baschet din copilărie.

„Îmi amintesc un lucru pe care l-a spus:„ Dacă vrei să fii grozav sau vrei să fii unul dintre cei mari, trebuie să pui lucrul ”, a spus James. „Nu există nicio înlocuire pentru muncă”.

Ulterior, James a făcut echipă cu Bryant la echipa olimpică din SUA din 2008 la Beijing.

"A avut zero defecte ofensiv", a spus James. "Zero. L-ai sprijinit, el l-ar putea împușca pe 3. I-ai dat corpul puțin, ar putea să te înconjoare. Putea să tragă de la distanță medie. El ar putea posta. El putea să facă aruncări gratuite ... El a fost doar nemuritor ofensiv din cauza abilității sale și a eticii sale de muncă. "

Bryant a fost un superstar de baschet întreaga sa viață de adult. A intrat în proiectul NBA direct din liceu în 1996, după o copilărie petrecută parțial în Italia, unde tatăl său, fostul jucător NBA Joe „Jellybean” Bryant, a jucat profesional.

A făcut echipă cu Shaquille O'Neal într-un parteneriat combustibil pentru a conduce Lakers la titlurile NBA în 2000, 2001 și 2002. Ulterior a făcut echipă cu Pau Gasol pentru a câștiga încă două titluri în 2009 și 2010.

Bryant s-a retras după ce a marcat 60 de puncte în ultimul său meci din NBA.

 

SURSA: Al Jazeera și agențiile de știri (TravelWireNews)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: