Publicat: 27 August, 2013 - 12:40
Share
Pentru a vedea materialul de urmărire penală

Fostul ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu, s-a prezentat marti la Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Procurorii ii vor prezenta materialul de urmarire penala in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu atribuirea unei locuinte de serviciu.

Dobritoiu a fost citat in urma cu o saptamana de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru a i se aduce la cunostinta ca a fost extinsa urmarirea in dosarul in care este cercetat pentru modul in care obtinut locuinta de serviciu, fiind acuzat si de fals, au declarat surse judiciare.

"Astazi mi-au adus la cunostinta extinderea urmaririi penale in acest dosar. As fi acuzat ca am planuit chestiunea asta din 1999, inchirierea, cumpararea apartamentului la pretul subventionat, cand in 1999 nici nu stiu daca era gata locuinta. Eu am facut un raport ca orice om care nu avea locuinta. Am facut raport pentru locuinta de serviciu. Nu se stiau preturi, nu se stiau niciun fel de detalii", a spus Dobritoiu pe 20 august, la iesirea din sediul DNA.

Gheorghita Mateut, avocatul lui Dobritoiu, a explicat ca procurorii au schimbat incadrarea juridica din abuz in serviciu in complicitate la abuz in serviciu si au extins cercetarile pe numele fostului ministru pentru fals intelectual.