Publicat: 12 Septembrie, 2013 - 16:42

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi a fost pus sub acuzare joi de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă, în formă continuată, fiind acuzat că a primit 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de către Blue Air a unor noi rute care să lege aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa.

Deschiderea acestor noi curse aeriene a fost solicitată pentru susţinerea campaniei electorale a lui Adrian Ştef, finul lui Silaghi, care candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, şi a avut drept consecinţă înregistrarea unor pierderi de aproximativ 2.000.000 lei (circa 500.000 de euro) în dauna companiei aeriene.

În schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi pentru ca plăţile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil.

Anchetatorii mai arată că Silaghi a primit de la Nelu Iordache suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altora.

În demersul său, Ovidiu Silaghi a fost ajutat de Remus Şpan, fost adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră.