20 mai 2022

Fostul ministru de externe al Ucrainei consideră că „asistența militară a SUA nu va rezolva principalele probleme ale Kievului”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Fostul ministru de externe al Ucrainei consideră că „asistența militară a SUA nu va rezolva principalele probleme ale Kievului”
Konstantin Grishchenko a remarcat că „Ucraina are un decalaj serios în apărarea antiaeriană”

Asistență militară suplimentară în valoare de 200 de milioane de dolari din partea Statelor Unite către Ucraina va merge către zonele care nu rezolvă principalele probleme de apărare ale Kievului. Acest lucru a fost declarat de fostul ministru de externe ucrainean, Konstantin Grișcenko, într-un interviu, al cărui text a fost publicat sâmbătă pe site-ul canalului de televiziune 112 Ukraine .

„Mulți experți în domeniul securității subliniază că, deși această asistență este semnificativă, este acordată pentru zone care nu rezolvă o problemă pur militară”, a spus el.

Grișcenko a spus că Ucraina are un decalaj serios de apărare aeriană care trebuie să fie închis, dar fondurile oferite de americani nu pot fi folosite în acest scop. „Nu există nimic care să răspundă la ofensiva aviației și nu există încă o decizie politică de a oferi asistență în acest domeniu anume”, a recunoscut fostul ministru. Grișcenko nu a supraestimat asistența oferită. „Această asistență este importantă, îți permite să eliberezi resurse pentru a-ți cumpăra mai multe echipamente, dar este limitată din punct de vedere al zonelor și nu creează o schimbare fundamentală în paradigmă”, a subliniat el.

CNN a  raportat luni că autoritățile americane au aprobat alocarea de asistență militară suplimentară Ucrainei în valoare totală de 200 de milioane de dolari.După cum se menționează în material, Statele Unite intenționează să transfere în Ucraina arme de calibru mic, muniție, echipament medical și pentru supraveghere radar. Marți, ziarul Politico a relatat că președintele american Joe Biden a ordonat anterior alocarea acestui sprijin. Vorbim despre un mecanism prin care Statele Unite pot trimite „asistență militară urgentă” unei alte țări din depozitele Pentagonului. Astfel, Washingtonul va transfera sistemul radar și echipamentele pentru nave militare la Kiev.

Foto: Romania TV

Ciprian Pop