Publicat: 11 Februarie, 2019 - 11:41

Ce au în comun handbalul și mersul cu placa pe pârtie? Răspunsul este unul singur: pe fostul pivot al echipei naționale, Iulian Stamate (35 ani), acum antrenor la echipa de junioare 2 de la CSM București.
Profitând de o zi liberă, dublul câștigător al Cupei Challenge (Steaua 2006 și Potaissa Turda 2018) a dat o fugă la Predeal, la Winter Tour, și s-a distrat pe pârție de dimineață până seara alături de turiștii veniți să se relaxeze la munte. 
Cum n-a putut să facă pauză de mișcare, handbalistul s-a dat cu placa și în momentele de respiro a improvizat o poartă și i-a învățat pe amatori câteva mișcări din sportul care l-a consacrat. Totul, pe pârția de ski Clăbucet!
Stamate nu a refuzat nici una dintre provocările de la Winter Tour și a participat la concursurile organizate acolo, fie că a fost vorba de lucruri active sau de momente ceva mai liniștite.
”O tură cu placa este mai obositoare decât un meci, dar nu sunt mai multe vânătăi decât după un joc intens, indiferent cât aș cădea. Adrenalina e diferită, e ceva plăcut și relaxant pe pârtie, la meci sunt alte trăiri combinate. Când eram jucător, deși nu aveam voie să practic sporturi de iarnă, extreme, mai fugeam la munte și mă dădeam cu placa...recunosc acum! ” – Iulian Stamate, antrenor handbal junioare CSM București.
A trecut din teren, pe banca tehnică!
Fostul pivot al ”tricolorilor” le pregătește de ceva timp pe junioarele de la CSM București, în prima sa experiență ca antrenor al unei echipe.
”Este ceva nou, o provocare foarte mare, fetele sunt dornice să învețe o grămadă de lucruri și îmi sunt foarte dragi. Îmi doresc ca la final de an să avem rezultate cât mai bune. Băieții sunt geloși pentru că am la CSM un grup de fete foarte frumos, ele sunt muncitoare și sunt convins că vor fi peste câțiva ani în prima echipă a CSM-ului București. Zi de zi merg la antrenamente cu zâmbetul pe buze, sunt fericit că alături de ele am și eu lucruri de învățat, pentru că am fost obișnuit să lucrez în colectivitate, dar să aibă alții grijă de mine și de coechipieri, să mi se dea un program, să mi se organizeze antrenamentele...acum eu sunt cel care trebuie să facă toate aceste lucruri pentru alții și este destul de dificil, mai ales la început de drum”  – Iulian Stamate, antrenor handbal fete CSM București.
Crede că ”tigroaicele" aduc din nou Liga Campionilor în România
Obișnuit cu handbalul la nivel înalt, Iulian Stamate știe ce înseamnă sportul de performanță și le susține pe senioare în încercarea de a cuceri încă o dată cel mai râvnit trofeu intercluburi din Europa.
”Sper ca Liga Campionilor să vină mai repede la București încă o dată...am încredere în fete, trec primtr-o perioadă ceva mai dificilă, dar sunt convins că vor ajunge în Final Four și de acolo se poate întâmpla orice.” – Iulian Stamate, antrenor handbal junioare CSM București.
Sport, concursuri și voie bună la Winter Tour
Winter Tour este organizat pentru iubitorii sporturilor de iarnă și nu numai.  În cadrul festivalului care se mută în fiecare săptămână pe altă pârtie din țară se organizează diverse concursuri cu premii importante, se desfășoară concerte live și se trăiește la maximum distracția la înălțime. Până acum, Winter Tour a ”bifat” locațiile: Prislop, Parâng, Busteșni, Azuga, Predeal, Buscat, Straja, și din week-endul viitor evenimentul se va muta la Cavnic (16-17 februarie), Muntele Mic (23-24 februarie), Transalpina (2-3 martie). Punctul final al festivalului îl constitue 9-16 martie la Madonna di Campiglo, în Italia, acolo unde poate ajunge și cel mai norocos participant la concursurile organizate la Winter Tour.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: