Publicat: 29 Ianuarie, 2014 - 16:06
Share
Fost sef la Supravegherea Asigurarilor, omul lua o leafa de 40.000 euro lunar!

Fostul preşedinte al ASF, Daniel George Tudor, în prezent funcţionar cu atribuţii de conducere şi execuţie în cadrul aceleiaşi instituţii, este urmărit penal în dosarul „Carpatica”. Anchetatorii spun că au indicii temeinice potrivit cărora funcţionarul a obținut pentru sine sau pentru altul un interes patrimonial sau nepatrimonial. 

 În perioada mai – iunie 2013, Carabulea Ilie, Mîrzac Marian, Mustăţea Radu, împreună cu alte persoane, au constituit o asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, spun procurorii.

Prin iniţierea, respectiv, constituirea acestui grup infracţional, Carabulea Ilie şi Mîrzac Marian au reuşit, în mod fraudulos, în perioada mai – decembrie 2013, să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F) asupra activităţii societăşii de asigurări respective, astfel încât să nu reiasă deficienţe grave.

Gruparea infracţională susmenţionată a fost sprijinită de Ovidiu Ioan Cezar Giurgea şi Tudor Daniel – George, funcţionari cu atribuţii de conducere şi execuţie în cadrul A.S.F.

Anterior, spun procurorii, respectiv în perioada martie - aprilie 2013, Tudor Daniel – George, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a ignorat concluziile unui raport de control întocmit de către funcţionarii A.S.F care evidenţia deficienşe grave la societatea de asigurări deţinută şi controlată indirect de Carabulea Ilie, nereguli ce ar fi impus obligatoriu o majorare de capital în cuantum de 15.000.000 euro şi suspendarea autorizării de funcţionare, până la remedierea deficienţelor.

„Învinuitului Tudor Daniel – George i s-au prezentat acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală”, a anunţat DNA.