20 septembrie 2021

Fostul președinte al Hondurasului, Manuel Zelaya, indică faptul că CIA se află în spatele asasinării președintelui haitian

Fost presedinte HONDURAS
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Fostul președinte al Hondurasului, Manuel Zelaya, indică faptul că CIA se află în spatele asasinării președintelui haitian
Ieri, fostul președinte al Hondurasului José Manuel Zelaya Rosales (2006-2009) a denunțat uciderea șefului statului Haiti, Jovenel Moise, din mâna unui grup de bărbați înarmați necunoscuți care au pătruns în reședința sa privată din cartierul Pelerin, din Capitala, Port-au-Prince.
Zelaya găsește multe similitudini între  ceea ce s-a întâmplat cu Moise și  lovitura de stat împotriva sa, în 2009, legând ambele evenimente de CIA.
„Metoda asasinării a fost încercată în Honduras în 2009 […] Dorința de sânge prin tehnica loviturii de stat a CIA a fost astăzi stinsă în Haiti”, a subliniat Zelaya, printr-un mesaj pe Twitter.
Asasinarea președintelui haitian va avea ca rezultat o nouă „intervenție” a Statelor Unite în treburile interne ale țării caraibiene. Cu toate acestea, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în Haiti, armata din Honduras, atunci,  nu a comis un asasinat împotriva mea și nici nu a folosit mercenari. În schimb, m-au expatriat în Costa Rica”, a denunțat fostul președinte al acestui stat din America Centrală.
Ziarul american Miami Herald a semnalat ieri că oamenii înarmați care l-au asasinat pe președintele haitian s-au identificat ca agenți ai DEA. Ziarul a indicat că, în videoclipurile realizate de oameni în apropierea casei președintelui, se aude cineva cu accent american strigând printr-un difuzor: „Operațiune DEA! Toți stați jos! Operațiune DEA!  înapoi! ”
Asasinarea președintelui haitian are loc cu puțin peste două luni înainte de alegerile prezidențiale și legislative, convocate pentru 26 septembrie viitor, alegeri la care Moise nu putea fi candidat, dar președintele convocase un referendum pentru aceeași dată. Pentru o nouă Constituție, un proiect care nu a avut sprijinul opoziției sau al Statelor Unite.
foto: Wikipedia
Ciprian Pop