Publicat: 9 Aprilie, 2013 - 19:18

Fostul director al Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Bistrița-Năsăud Sabin Ilieși, trimis în judecată în decembrie 2009 pentru trafic de influență, a fost condamnat, marți, la patru ani și jumătate de închisoare.

Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de zece zile de la pronunţare.

Tribunalul Bistrița-Năsăud l-a găsit vinovat pe Sabin Ilieși de săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență, complicitate la fals materiale în înscrisuri oficiale, uz de fals și pentru folosirea influenței în vederea obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Bistriţa-Năsăud l-a găsit vinovat pe Sabin Ilieşi de săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi pentru folosirea influenţei în vederea obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Instanţa a mai decis să-l oblige pe Sabin Ilieşi să-i restituie 6.000 de euro unei martore care l-a denunţat, Elena Pudilic, şi încă 1.500 de euro altei martore, Lucia Victoria Drăgan. De asemenea, prin aceeaşi sentinţă, el este obligat să plătească statului 5.300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.