Publicat: 22 Martie, 2012 - 15:45
Share

Fostul șef al Parchetului Judecătoriei Toplița, Nicolae Țifrea, a fost trimis, Vineri, în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că în perioada 2006 – 2008 a primit de la mai multe persoane lucrări de construcție la vila lui din Costinești și la gospodăria sa, în schimbul unor soluții favorabile în dosare.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au constat că în perioada 2006 – 2008, inculpatul Ţifrea Nicolae, în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Topliţa, a pretins şi primit de la mai multe persoane să îi execute o serie de lucrări de construcţie la vila sa din Costineşti şi la gospodăria sa, în schimbul adoptării unor soluţii favorabile persoanelor respective sau rudelor acestora, cercetate în diferite dosare, de magistratul menţionat, pentru infracţiuni de furt calificat, ameninţare şi distrugere, lovire şi alte violenţe sau braconaj piscicol. Contravaloarea prestaţiilor efectuate şi neachitate totalizează 5.480 lei.

În perioada 2004-2011, inculpatul Ţifrea Nicolae a efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de procuror, oferind contra cost servicii hoteliere la Vila „Ana 2000” din Costineşti, judeţul Constanţa, unde este administrator de fapt. În cursul lunii decembrie 2008, acelaşi inculpat a efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de procuror, oferind spre vânzare brazi, în pieţele din municipiul Reghin şi comuna Sîngeorgiu de Mureş, fiind surprins de către organele de control cu mai multe nereguli.