Publicat: 5 Iulie, 2018 - 16:34

Fostul şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, s-a prezentat, joi dimineaţă, la sediul DNA, pentru a audiat în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţii. La ieşirea din DNA, Ioniţă a declarat că declaraţia lui de avere este corectă.

„Nu intru în detalii, din respect pentru anchetă. Declaraţia mea de avere este publică, este corect întocmită şi din acest motiv, am credinţă şi tot ceea ce voi face este într-un spirit activ, legal. Ce am scris cu mâna mea este scris corect. (...) Cele dactilografiate, într-adevăr, conţin erori”, a declarat Cătălin Ioniţă, la ieşirea din sediul DNA.

Cătălin Ioniţă este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii. Procurorii DNA îl acuză pe fostul şef al Poliţiei Române că a pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hecatre, ca să intervină pe lângă funcţionari publici. În aceeaşi cauză, este urmărită penal şi Petruţa Dinu, pentru cumpărare de influenţă.

"Suspectul Ioniţă Alexandru-Cătălin, în perioada 2009 – 2010 când îndeplinea funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, a pretins de la suspecta Dinu Petruţa (persoană îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare din suprafaţa respectivă, promiţând în schimb că îi va determina pe funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie", arată DNA.

Tag-uri Nume: