Publicat: 17 Iulie, 2013 - 15:00
Share
Atacantul uruguayan Edinson Cavani a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă în Parcs des Princes, acesta semnând un contract pe o perioadă de cinci ani, transferul său făcându-se pe o sumă-record pentru Ligue 1, de aproximativ 64 milioane de euro.
 
 
 
Aceasta este cea mai mare lovitură dată de Paris Saint-Germain pe piaţa transferurilor de la cumpărarea clubului parizian de către un grup de investiţii din Qatar în 2011.
 
Cu două ore mai târziu decât fusese iniţial prevăzut, fostul jucător de la Napoli a fost prezentat presei.
 
Plin de entuziasm, preşedintele clubului PSG, Nasser al-Khelaifi, s-a declarat foarte încântat de încheierea acestui contract: "Toată lumea îl cunoaşte pe Cavani. Toată lumea îl doreşte pe Cavani, dar astăzi el a semnat un contract cu noi şi sunt foarte fericit din această cauză. El era cel mai bun atacant din campionatul italian şi spera că va juca şi mai bine pentru noi în acest sezon".
 
Rapid, combativ, tehnic şi dotat cu o precizie redutabilă, Edinson Cavani, poreclit "El Matador", cel mai bun atacant din Serie A în sezonul trecut, cu 29 de reuşite, este în prezent unul dintre cei mai buni jucători din lume. A debutat la Danubio, unul dintre cele mai celebre cluburi de fotbal din Uruguay, la vârsta de 18 ani, iar talentul său nu a întârziat să se facă remarcat.
 
Cavani s-a transferat în 2007, pentru suma de cinci milioane de euro, la Palermo, în ţara strămoşilor săi. După patru sezoane promiţătoare în Sicilia şi un Campionat Mondial, în 2010, la care Uruguayul a ajuns în semifinale, golgheterul cu părul lung a ajuns la Napoli, pentru suma de 17 milioane de euro. La clubul la care Diego Maradona a evoluat în anii '80 a confirmat Cavani toate speranţele legate de el, devenind idolul unui public foarte exigent.