Publicat: 25 Aprilie, 2013 - 19:35
Share

Franklin Templeton Investment Management Limited UK, sucursala București, în calitate de Administrator Unic și Manager de Fond al S.C. Fondul Proprietatea S.A. (“Fondul”) prezintă declarațiile dr. Mark Mobius, președinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group și ale lui Greg Konieczny, manager de Fond al Fondului Proprietatea, în urma Adunării Generale a Acționarilor din ziua de 25 aprilie 2013.

Comentariile dr. Mark Mobius, Președinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group:

Despre implementarea managementului profesionist în companiile de stat: "Nu contează dacă e management de stat sau privat. Ceea ce ne dorim noi este un management bun, astfel încât companiile să fie conduse eficient și adecvat, în interesul tuturor părților implicate, și este clar că nu este cazul de așa ceva."

Despre numirea dlui. Mark Gitenstein în Comitetul Reprezentanților FP: "Acționarii FP trebuie să înțeleagă că fostul ambasador al Statelor Unite în România, Mark Gitenstein, va fi cel mai bun prieten al lor, pentru că are capacitatea să înțeleagă multe despre drepturile acționarilor și va putea să ajungă la autorități și să ceară înfăptuirea reformelor."

Comentariile dlui. Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea:

Despre numirile de la Nuclearelectrica: "Ministrul Delegat al Energiei a decis să-l înlocuiască pe reprezentantul nostru în Consiliul Nuclearelectrica și să numească noi membri, toți din cercuri politice. După părerea mea, este o mișcare greșită cu puțin timp înainte de oferta publică inițială a companiei. Pentru noi, înseamnă că cineva nu are interesul ca această tranzacție să fie un succes și acest lucru va avea, cu siguranță, un impact negativ asupra prețului de ofertă."

Depre listarea secundară a Fondului: "Acționarii au extins mandatul pentru realizarea listării din iunie până în decembrie 2013. Sperăm că, odată cu formarea noii Autorități de Supraveghere Financiară, vom primi mai multă înțelegere față de faptul că această tranzacție este cu adevărat pozitivă pe termen lung pentru piața din România, iar din perspectiva acționarilor noștri, ar trebui să aibă un impact pozitiv asupra prețului acțiunii și să-i ajute pe  investitorii inițiali ai Fondului să ajungă la valoarea de 1 RON pe acțiune, la care speră de multă vreme.