27 iunie 2022

Franţa oferă „protecţie consulară” jurnalistei ruse care a protestat în direct împotriva războiului declanşat de preşedintele Putin

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Franţa oferă „protecţie consulară” jurnalistei ruse care a protestat în direct împotriva războiului declanşat de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina, fie la ambasadă, fie acordându-i azil, a anunţat marţi preşedintele francez Emmanuel Macron, conform France Presse.

„Vom lansa demersuri vizând oferirea unei protecţii, fie la ambasadă, fie acordându-i azil colegei dumneavoastră” de breaslă, a spus Emmanuel Macron.

Comisia Europeană a denunţat marţi „dispariţia” Marinei Ovsiannikova, jurnalista rusă care a defilat cu o pancartă cu mesaje îndreptate împotriva războiului din Ucraina în spatele unei creinice care prezenta principalul buletin de ştiri al zilei „Vremia” de pe Pervâi Kanal (Canal unu) al televiziunii publice ruse

„Marina a fost arestată şi a dispărut. Avocaţilor ei nu le este permis să o contacteze”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului comunitar Peter Stano.