Publicat: 14 Aprilie, 2019 - 18:26
Înregistrează o creștere de nouă milioane de vizitatori față de anul precedent

Potrivit Institutului național de statistică al Franței (INSEE), numărul de nopți petrecute în străinătate de către turiștii străini în hoteluri, campinguri și cămine de tineret a ajuns la 438,2 milioane, marcând o creștere de nouă milioane de vizitatori față de anul precedent.

Nici în magazinele cu incendiu și nici în gazele de la Champs Elysées în timpul lunilor de proteste împotriva Vestului Galben ar putea fi privată Franța de faptul că rămân țara cea mai vizitată de turiști, marcând încă un record în 2018.

Creșterea impresionantă a fost înregistrată într-un an "marcat de mișcările sociale la scară largă la scară largă în două ocazii", inclusiv două luni de lovituri feroviare în perioada aprilie-iunie și demonstrațiile de la Vestul galben care au început la sfârșitul lunii noiembrie împotriva prețurilor la combustibili, costul vieții și reformele fiscale.

 

În ciuda revoltelor politice din ultimele luni, anul trecut a dat o perspectivă promițătoare pentru industria turismului din țară. În luna decembrie, criza Vesturilor Galbene a pus o frână în turism, numărul călătorilor care vizitează Franța scăzând cu 1,1%. Numai în Paris, protestele au redus numărul vizitatorilor cu 5,3%.

Printre atracțiile cele mai vizitate se numără Catedrala Notre-Dame din Paris și Muzeul Luvru, precum și Palatul de la Versailles.

 

Creșterea este în mare parte datorită turiștilor din afara UE. Vizitele din SUA au crescut cu 16%, în timp ce sosirile din Japonia au înregistrat o creștere de 18%.(eTN)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: