27 noiembrie 2021

Frederic Chaslin, de la Scala si Metropolitan Opera, la pupitrul orchestrei Operei Naţionale din Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Frederic Chaslin, considerat unul dintre cei mai importanţi dirijori ai lumii, va conduce orchestra Operei Naţionale Bucureşti în calitate de invitat extraordinar în spectacolul de joi, 28 octombrie, ora 18:30, „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart.

Director muzical al Operei din Rouen din 1991 până în 1994 şi dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Ierusalim din 1999 până în 2002, Frederic Chaslin a fost constant invitat la pupitrul dirijoral al celor mai prestigioase teatre lirice de pe mapamond precum Teatro alla Scala, Metropolitan Opera, Royal Opera House, Opera Garnier.

Din 1999 până în 2020 a fost dirijor rezident al Operei de Stat din Viena, timp în care a dirijat peste 250 de spectacole. Chaslin a dirijat prima dată în Statele Unite la Metropolitan Opera în noiembrie 2002. În iulie 2009 a debutat ca dirijor la Opera din Santa Fe în prima producţie a operei „La Traviata”, în care rolul Violettei Valery a fost interpretat de Natalie Dessay. În mai 2010, Opera din Santa Fe a anunţat numirea lui Chaslin ca al doilea dirijor principal al companiei din istoria sa, începând cu 1 octombrie 2010, cu un contract iniţial de trei ani.

După reprezentaţia de la pupitrul dirijoral al Operei Naţionale Bucureşti cu opera lui Mozart „Nunta lui Figaro”, Frederic Chaslin este invitat la Teatro alla Scala în „La Gioconda” de Amilcare Ponchielli, la Teatro La Fenice în „Faust” de Charles Gounod, la Teatro Lirico di Cagliari în „La fille du regiment” de Gaetano Donizetti şi la Opera Royal de Wallonie-Liege în „Mignon” de Ambroise Thomas.

Cinci personaje arhetipale, clasice, se întâlnesc cu evenimente extraordinare pe parcursul operei „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart. Intriga este atât de bine construită încât din acţiunile personajelor nu se poate intui care va fi deznodământul, dar în final, binele triumfă, aşa cum se cuvine unei comedii bine realizate.

Biletele se pot achiziţiona de pe http://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Şi pentru că ne dorim să rămânem sănătoşi, vă invităm să consultaţi noul regulament de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituţiei în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/