2 august 2021

Fregata „Regina Maria” continuă misiunea de căutare a persoanelor dispărute în Marea Neagră

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Fregata „Regina Maria” continuă, vineri, 12 martie, desfăşurarea misiunea de căutare a persoanelor dispărute în Marea Neagră, ca urmare a scufundării navei „Volgo Balt 179”, în cursul zilei de 11 martie, la distanţa de aproximativ 70 mile marine travers Constanţa.

Raionul de căutare a fost extins, pe parcursul nopţii de 11 spre 12 martie, din cauza condiţiilor hidro-meteorologice din zonă, iar vineri, 12 martie, în jurul orei 09.00, nava militară a descoperit un punct de contact pe suprafaţa mării, cel mai probabil o plută de salvare în derivă. În conformitate cu planurile de căutare emise de Centrul Maritim de Coordonare (MRCC), cercetarea continuă cu elicopterul Puma Naval 141 de la bordul fregatei, care survolează raionul maritim, cu nava „Artemis” a Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţilor Omeneşti pe Mare (ARSVOM) şi cu nava Gărzii de Coastă MAI 0201. Cele trei nave romaneşti şi elicopterul Puma Naval acţionează în comun, investigând şi alte plute de salvare identificate în raion. Spre locul producerii catastrofei, se îndreaptă şi două nave de căutare-salvare ucrainene.

Elicopter Puma Naval este dotat cu echipamente speciale de salvare şi supravieţuire (troliu electric, targă şi coş de salvare, instalaţie de flotabilitate, far de căutare, barcă, veste de salvare cu kit de supravieţuire, baliză de urgenţă), iar la bordul fregatei „Regina Maria” este şi o grupă de scafandri pregătită pentru intervenţie.