17 septembrie 2021

Fregata „Regina Maria” (F222) a plecat pentru a se integra în gruparea navală permanentă a Alianţei Nord-Atlantice SNMG-2

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Fregata „Regina Maria” (F222) a plecat miercuri, 30 iunie, din portul militar Constanţa pentru a se integra în gruparea navală permanentă a Alianţei Nord-Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2) care acţionează, în perioada 30 iunie-22 iulie, în Marea Neagră.

La plecare, nava a executat o serie de exerciţii împreună cu fregata „HNMS Evertsen” din Ţările de Jos, în vederea dezvoltării capacităţii de acţiune în comun. Au fost exersate manevre şi evoluţii care au cuprins trecerea navelor prin diferite scenarii, tehnici şi proceduri de R.A.S. (Replanishment At Sea – realimentare pe mare), precum şi acţiuni complexe, în cadrul serialelor de luptă antiaeriană, cu implicarea aeronavelor de tip MIG 21 LANCER ale Forţelor Aeriene Române.

Instruirea bilaterală româno-neerlandeză dintre cele două fregate a avut ca scop creşterea nivelului de interoperabilitate, şi a reprezentat un bun prilej pentru echipajul de la bordul fregatei „Reginei Maria” de a se pregăti pentru misiunea sub comanda NATO, pe care o vor desfăşura în această lună.

Misiunea celor 240 de militari de la bordul fregatei ,,Regina Maria” este adaptată la situaţia epidemiologică actuală, iar întregul personal participant a fost vaccinat şi testat anticovid, înainte de a pleca în misiune, în conformitate cu procedurile în vigoare.