3 decembrie 2021

Frumusețile Coreei. Muntele Myohyang

coreea turism
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Masivul muntos Myohyang, care a fost renumit din cele mai vechi timpuri ca unul dintre cele opt locuri pitorești legendare ale Coreei de Nord, cuprinde o vastă zonă a județelor Hyangsan și Kujang din provincia Phyongan de nord, județul Nyongwon din provincia Phyongan de sud și Huichon din provincia Jagang.

Toponimia locului „Myohyang”, provine de la aspectul magnific și de la parfumul pădurilor de pin și cu rododendron ale muntelui.

Unul dintre cele mai frumoase peisaje se găsește în zona Hyangsan, unde există lanțuri de vârfuri și stânci în forme misterioase, cu pârâul Myohyang între ele, frumoasele râpe Sangwondong, Manphokdong, Chonthaedong și Chilsongdong și numeroase cascade.

Vârfuri ciudate și impunătoare, stânci enorme, văi adânci, stânci abrupte, păduri dense, mireasmă minunată de flori, pârâuri care susură și păsări ciripitoare, toate la un loc, fac din acest ținut un obiectiv însemnat al Coreei de Nord.

Multe rămășițe și relicve istorice, cum ar fi clădirile antice și temple budiste, unde s-au lucrat primele materiale tipografice sunt păstrate pe munte, arătând istoria și cultura  națiunii coreene, înțelepciunea și talentul creativ original al acestui popor din Orientul Îndepărtat.

În 2009, UNESCO a desemnat Muntele Myohyang drept o rezervație mondială a biosferei, cu referire la semnificația sa culturală, precum și stâncile spectaculoase care oferă habitat pentru 30 de specii de plante endemice, 16 specii de plante amenințate la nivel global și 12 specii de animale pe cale de dispariție.

Vârful Piro, cel mai înalt punct are 1,909 m fata de nivelul marii . Există, de asemenea, multe trasee pitorești de drumeții prin zona montană Myohyang.

Mt. Myohyang este situat la 150 km spre nord-est de la Phenian, durează aproximativ 3 ore pentru a ajunge acolo.

Obiective de vizitat:

Expoziția prieteniei internaționale

La Mt. Myohyang există centrul internațional de expoziții de prietenie, supranumit cea mai mare casă de comori din lume. Acest muzeul unic în felul său a fost construit în 1978 în stil tradițional coreean, se întinde pe aproximativ 70.000 de metri pătrați. Numărul de camere și amploarea construcției sunt destul de impresionante. Deschise la 26 august 1978, clădirile în stiluri tradiționale par a fi clădiri din lemn cu ferestre, deși nu s-a folosit lemn și nu s-au prevăzut ferestre.

Sunt expuse cadourile primite de liderii nord-coreeni de-a lungul anilor. O clădire stochează cadourile oferite lui Kim Il-Sung, în timp ce una mai mică păstrează cele oferite fiului său Kim Jong Il. Cadourile provin de la diverse organizații, State, lideri mondiali, instituții și persoane fizice atât pentru Kim Il Sung, cât și pentru Kim Jong Il în scop diplomatic.

Templul Pohyon este unul dintre cele cinci temple celebre din Coreea. Construit acum aproape 1.000 de ani în 1042, acest templu budist reconstruit în 1441 și 1765 este bine cunoscut în toată țara. Inițial avea 24 de clădiri și pagode. A fost ars în războiul coreean și mai târziu a fost restaurat.

Templul Pohyon este format din Sala Taeung, Pavilionul Manse, Templul Suchung, Casa Haejang, Poarta Jogye, Poarta Haethal, Poarta Chonwang și pastreaza 80.000 de blocuri de lemn care conțin colecția completă de Scripturi budiste. Este împărțit în 2 secțiuni și constă din scripturile din prima parte și din imagini, obiecte de artizanat și piese de artă plastică în a doua parte.

Tot aici se află și Pagoda Sokka – Pagoda octogonală cu 13 etaje construită la sfârșitul dinastiei Koryo. Pagoda are o înălțime de 8,58 m.

Hotelul în formă de piramidă „Hyangsan”, situat în mijlocul frumosului peisaj montan, de-a lungul râului Myohyang, este un alt loc frumos și principala unitate de cazare.

Sistemul carstic de la Ryongmun este o rețea de peșteri și intrări subterane formate acum 480 de milioane de ani de eroziunea calcarului. Peștera principală este formată din două grote mari și aproximativ 30 de ramuri și 15 sectoare pitorești. Temperatura sa medie este 11 grade Celsius și umiditatea medie foarte pare, circa  80 la sută.

Există o legendă legată de peșteră. Coreenii spun ca fost odată un dragon care trăia pe Mt. Myohyang și care călătorea frecvent prin sălbăticie. În timp ce călătorea s-a rătăcit. Grăbindu-se, pentru a se adăposti de intemperii, el ar fi nimerit in caverna Ryongmun („caverna dragonului”,  în limba coreeană), și apoi , după furtună s-a îndreptat spre Kaechon, zona Ryongdung în prezent, dar revenea adeseori aici.

În episoadele următoare, vă propun descrierea unor trasee turistice și elemente care țin de civilizația „Țării dimineților liniștite”, Coreea de Nord. Va urma.

Ciprian Pop

Redactor și ghid de turism, cunoscător al Coreei de Nord