Publicat: 13 Iunie, 2016 - 11:35
Pe tema proiectului de ordonanta de urgenta pentru stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun

Fundatia AlegRO adreseaza ministrului Sanatatii solicitarea de a organiza o dezbatere publica pe tema controversatului proiect al ordonantei de urgenta referitoare la produsele de tutun:

Stimate Domnule Ministru Vlad Vasile Voiculescu,

FUNDATIA AlegRO, avand sediul social in Bucuresti – sector 1 – Romania, Strada Semicercului, nr. 1, scara C,  Tel/Fax: 021 310 84 89; Infiintata prin Hotararea Judecatoreasca nr. 104/11.04.2000;

va adreseaza respectuos rugamintea ca, in baza articolului 6, alineatele 7 si 8 din Legea nr. 52 din 2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, sa aprobati organizarea unei intalniri in care sa fie dezbatut public Proiectul de ordonanta de urgenta pentru stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe și de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, afisat pe site-ul Ministerului Sanatatii in data de 5 iunie a.c.

 

6(7) Autoritatea publica in cauza este obligata sa decida organizarea unei intalniri in care sa se dezbata public proiectul de act normativ, daca acest lucru a fost cerut in scris de catre o asociatie legal constituita sau de catre o alta autoritate publica.

6(8) In toate cazurile in care se organizeaza dezbateri publice, acestea trebuie sa se desfasoare in cel mult 10 zile de la publicarea datei si locului unde urmeaza sa fie organizate. Autoritatea publica in cauza trebuie sa analizeze toate recomandarile referitoare la proiectul de act normativ in discutie.

 

Avand in vedere importanta subiectului, precum si discutiile din ultima perioada pe marginea acestuia, consideram ca o dezbatere va aduce transparenta, claritate si va servi interesului public.

 

Va stam la dispozitie si ne manifestam disponibilitatea de a sprijini autoritatile publice in organizarea unei astfel de intalniri.

 

Cu stima,

Octavian Andronic

Presedinte