5 octombrie 2022

Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Naţional Constantin Brâncuşi şi Asociaţia Excelsior pentru Excelenţă în Educaţie, în parteneriat cu Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare, organizează joi, 12 mai 2022, ora 17.00, la sediul Muzeului Naţional Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu, Strada Victoriei nr. 2, evenimentul de lansare a volumului „Gorjul istoric şi pitoresc” de Alexandru Ştefulescu.

Volumul, apărut la Editura Muzeul Literaturii Române, va fi prezentat de Denisa Şuţă, directoarea Muzeului Naţional Constantin Brâncuşi, Ioan Cristescu, directorul MNLR, Alin Popescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Excelsior, Cristian Vasile Petcu, preşedintele Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare.

După apariţia, în 2020, la Editura Muzeul Literaturii Române, a volumului Istoria Târgu-Jiului, de acelaşi autor, prezentul proiect continuă munca de recuperare a scrierilor lui Alexandru Ştefulescu. Reeditarea acestui volum, apărut iniţial în 1904, reprezintă un efort de reîmprospătare a memoriei cititorilor, amintind de rolul decisiv pe care l-a avut profesorul în întemeierea Muzeului Gorjului şi de importanţa lucrărilor semnate de acesta.

Rememorând activitatea lui Alexandru Ştefulescu nu se rezumă doar la a vorbi despre istorie. Este o formă de a ţine vii şi de a transmite generaţiilor viitoare valorile şi tradiţiile ale unei zone minunate a României, zona Gorjului. – conf. univ. dr. Cristian Vasile Petcu, preşedintele Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare.