17 iunie 2021

Fundaţia Comunitară Braşov lansează astăzi concursul de proiecte „Jocurile Cartierului”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Fundaţia Comunitară Braşov lansează apelul de proiecte, în cadrul celui de-al doilea pilon, „Jocurile Cartierului”, al programului „Sportul pentru toţi”, susţinut de Decathlon România, care pune în mişcare comunităţi şi face accesibile plăcerea şi beneficiile practicării sportului. „Jocurile cartierului” susţine organizaţii sau grupuri de iniţiativă din Braşov să dezvolte o atitudine constructivă faţă de sport şi să dezvolte spiritul comunitar în cartierele din oraş.

„Jocurile Cartierului” vor aduce în acelaşi loc adulţii, copiii şi seniorii din comunitate, care se vor bucura de mişcare şi vor contribui la întărirea spiritului de comunitate şi bună vecinătate.

Comunităţile din Braşov sunt încurajate să ia în stăpânire un spaţiu public, pe perioada unei zile sau a unui week-end întreg din perioada septembrie – octombrie 2021. În acest spaţiu, se vor desfăşura activităţi sportive care vor aduce comunitatea împreună. Bugetul total al acestui pilon este de 15.000 euro.

Începând de astăzi şi până la data de 15 iunie 2021, ora 18:00, organizaţiile şi grupurile de iniţiativă din municipiul Braşov sunt invitate să aplice pentru a primi una dintre cele 3 finanţări în valoare totală de 10.000 de euro pentru evenimente comunitare sportive, accesibile pentru toate categoriile de vârstă. În plus, 5.000 de euro sunt alocaţi pentru ediţia demonstrativă care va avea loc pe Aleea Aviatorilor, Cartier Coresi, pe data de 1 iunie 2021, 10.00-14.00.

„Practicarea sportului este extrem de importantă în vieţile noastre, fiind cea care ne poate ajuta să avem un corp sănătos şi o stare de spirit bună, la orice vârstă. Valorizăm cu atât mai mult oportunităţile de a practica sportul, cu cât avem un an de zile de când trăim în condiţii atipice din cauza restricţiilor specifice pandemiei. Prin „Jocurile Cartierului” avem şansa să creăm contexte atractive şi favorabile practicării sportului în familie, indiferent de vârstă şi de condiţie fizică, doar entuziasm să fie. Mulţumim Decathlon România pentru implicarea exemplară.” a declarat Laura Popeea, director executiv Fundaţia Comunitară Braşov.

Cine poate aplica:

Sunt invitate să aplice următoarele organizaţii şi grupuri de iniţiativă de pe teritoriul administrativ al municipiului Braşov:
– organizaţiile non-guvernamentale, neafiliate politic;
– consilii ale părinţilor şi ale elevilor;
– organizaţii studenţeşti;
– asociaţii de locatari sau de proprietari;
– grupuri de iniţiativă locale (sunt considerate grupuri de iniţiativă locale grupurile fără personalitate juridică, formate din minim 3 persoane fizice care îşi asumă împreună organizarea unui astfel de eveniment).

Propunerile de proiect vor putea fi trimise până pe 15 iunie 2021, ora 18:00, detalii aici: https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro/jocurilecartierului/aplica.php

Aplicaţiile vor fi evaluate de către un juriu independent, din care fac parte: Daniel Berechet – store manager Decathlon România, Cristian Muşa – membru Board Fundaţia Comunitară Braşov, Diana Bjoza – marketing manager Coresi Shopping Resort, Răzvan Ţiţeiu – membru fondator Asociaţia Cetatea Braşovului şi Diana Balint – fondator grupul Mămici şi Tătici Braşov.

Proiectele câştigătoare vor fi anunţate pe site-ul dedicat programului pe 30 iunie 2021.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecţie şi jurizare, formularele de aplicaţie şi exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-urile programului: https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro/jocurilecartierului/

Primul pilon al programului, Educaţie prin Sport, este deja în desfăşurare.

În cadrul acestuia, vor fi finanţate aproximativ trei-şase proiecte, cu un buget total de 50.000 euro.

Detalii despre acest pilon, găsiţi pe site-ul dedicat: https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro/educatieprinsport/

Un program similar este în desfăşurare şi la Bucureşti, iar pentru detalii, vă invităm să accesaţi: https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/jocurile-cartierului/.
Conceptul „Jocurile Cartierului”, creat şi implementat iniţial în anul 2011 de către Daniel Lixandru de la Asociaţia Corporeanima în Bucureşti, a ajuns în 2019 la a 10-a ediţie.

Evenimentul demonstrativ va avea loc anul acesta în iunie în Capitală.