Publicat: 1 Aprilie, 2020 - 12:58
Share

Fundaţia Comunitară Bucureşti prelungeşte termenul de înscriere a propunerilor de proiecte pentru runda 2 de finanţare a fondului Bucureştiul Pregătit. Noul termen este 15 mai 2020.

Zilele acestea ne-a devenit tuturor evident că dacă suntem pregătiţi putem trece mai uşor printr-o situaţie critică. Deşi suntem cu toţii implicaţi în eforturi de minimizare a crizei COVID-19, nu uităm că Bucureştiul este un oraş vulnerabil, iar un cutremur se poate întâmpla oricând. De aceea, credem că Bucureştiul trebuie să se pregătească în continuare.

Fondul pentru cutremur şi alte dezastre majore Bucureştiul Pregătit, gestionat de Fundaţia Comunitară Bucureşti, a lansat la începutul lunii martie runda 2 de
finanţare în valoare de 470.000 de lei.

Alături de partenerii fondatori ai programului, IKEA România, ING Bank, Lidl România, runda a doua de finanţare este susţinută de Endava şi Enel.

Ariile de interes pentru runda 2 sunt: (1) educare şi simulare pentru cutremur în şcoli, (2) cursuri de prim-ajutor şi pregătire pentru dezastre şi (3) tehnologie. În cadrul celei de-a treia arii, apelul pe proiecte include şi aplicarea pentru implementarea a patru soluţii software dezvoltate de către Code4Romania în cadrul Civic Labs, soluţii testate şi dezvoltate pe baza unei cercetări exhaustive.

Finanţările vor fi acordate pe o perioadă de maxim 12 luni şi pot aplica organizaţii non-guvernamentale, neafiliate politic, sau echipe compuse din minimum trei persoane constituite ca grupuri de iniţiativă, fără personalitate juridică, care vor desfăşura activităţile propuse în Bucureşti sau în judeţul Ilfov.

Aplicaţiile vor fi evaluate de către un juriu independent, din care fac parte Georgiana Ilie, COO Media DoR, autoarea articolului Cutremur în oraşul vulnerabil, Alina Sava, Education Specialist, World Bank, Iuliana Armaş, profesor la Facultatea de Geografie, director al Centrului de Studii de Risc, Mircea Ilie, Sustainability Leader, Silvia Mihăilescu, Director de Marketing şi Comunicare, ING Bank, Cristina Hanganu, Director Comunicare & CSR, Lidl România, Sonia Florian, Public Affairs Specialist, Enel, Roxana Cîrcu, Bucharest Delivery Unit Manager, Endava

Proiectele câştigătoare vor fi anunţate la începutul lunii iulie 2020.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecţie, formularele de aplicaţie şi exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-ul fondului: www.bucurestiulpregatit.ro/runda-2/

Tag-uri Institutii: