24 ianuarie 2022

Fundaţia Inimă de Copil anunţă lansarea campaniei de Crăciun 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Fundaţia Inimă de Copil anunţă lansarea campaniei de Crăciun 2021. Sub titlul Orice ar fi! Implică-te!, campania de anul acesta se bazează pe şase poveşti ale unor copii obişnuiţi din programele Inimă de Copil. Poveşti pe care le poţi afla pe pagina special creată, https://inimadecopil.ro/v2.0/craciun-2021/

2021 este un an care se încheie cu provocări mai mari decât cele cu care a început. Un an în care toată lumea aşteaptă sărbătorile ca pe o izbăvire, ca pe o ieşire măcar şi pentru câteva zile din aglomerarea de idei şi zgomot care ne înconjoară. În faţa incertitudinii, nesiguranţei, fricii, izolării, durerii, noi alegem să luptăm. Iar armele ne sunt speranţa, încrederea în oameni, în bunătatea şi în dorinţa lor de a-i ajuta pe cei din jur, de a nu-i abandona când au nevoie mai mult ca oricând de ajutor.

De 25 de ani, Fundaţia Inimă de Copil ajută copii şi tineri aflaţi în dificultate din cea mai săracă zonă a României, zona de sud-est (judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Vaslui). Orice ar fi fost, am stat alături de peste 15.000 de beneficiari în aceşti ani. Orice ar fi, rămânem împreună cu cei peste 300 de copii pentru care ne asumăm astăzi responsabilitatea de a-i ghida spre un viitor mai bun. Orice ar fi! Dar ce-ar fi să facem mai mult de atât?

Fundaţia Inimă de Copil anunţă lansarea campaniei Orice ar fi, care îşi propune să strângă fonduri pentru continuarea şi dezvoltarea programelor de sănătate, sociale şi educaţionale pe care le-a derulat în ultimii ani. Campania Orice ar fi se sprijină pe şase poveşti ale unor copii aflaţi în programele Fundaţiei Inimă de Copil. Te provocăm să afli câte ceva din viaţa lor de zi cu zi, despre ce înseamnă Inimă de Copil pentru ei, despre cum îi afectează pandemia, despre ce le place, despre ce îşi doresc de la Moş Crăciun, de la anul nou şi de la viitor. Te invităm să afli mai multe pe pagina specială dedicată campaniei. https://inimadecopil.ro/v2.0/craciun-2021/.

Anna Burtea, preşedinte Fundaţia Inimă de Copil: „Am ales şase poveşti simple, ale unor copii obişnuiţi din programele noastre. Ele, poveştile, sunt extraordinare tocmai pentru că ei, copiii, sunt autentici, curaţi, veritabili. Poveştile lor sunt, într-o formă sau alta, poveştile tuturor celor peste 300 de copii pe care îi avem acum în grijă. Noi ne-am asumat o misiune, aceea de a le oferi acestor copii şanse egale, şi vom face tot ce ne stă în putinţă să ne îndeplinim această misiune. Dar avem nevoie şi de sprijinul comunităţii, pentru că doar împreună putem fi mai puternici”.

„Sunt cele mai bune prietene din lume. Una începe să râdă apoi cealaltă continuă, iar tu, ca interlocutor, trebuie să fii foarte atent ca să îţi dai seama dacă râde una sau alta sau dacă râd amândouă în deplină armonie. Sunt introvertite şi sensibile, însă, dacă ştii să le scoţi zâmbetul la suprafaţă, devin cele mai vesele fiinţe din întreg universul”.

Întreaga poveste, precum şi restul poveştilor le găseşti pe pagina de Crăciun, https://inimadecopil.ro/v2.0/craciun-2021/. Vei găsi acolo o multitudine de metode prin care îi poţi susţine pe copiii din programele noastre.

* * *
Fundaţia Inimă de Copil luptă de 25 de ani să ofere, prin educaţie, o şansă la un viitor mai bun copiilor vulnerabili şi visează la o Românie în care, în mod firesc, oamenii fac bine celor aflaţi în dificultate. În anul 2020, 297 de copii au beneficiat de programele de educaţie şi sănătate ale Fundaţiei Inimă de Copil, iar alţi 350 au primit sprijinul de care aveau nevoie. Au fost investite mii de ore pentru a oferi ajutor la teme, consiliere şi dezvoltare pentru copiii din centrele fundaţiei. Au fost oferite 3.600 sesiuni de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi, 93 de burse lunare de merit pentru copii cu rezultate şcolare excepţionale şi peste 6.600 de ore de meditaţii online. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.inimadecopil.ro.