Publicat: 27 Martie, 2020 - 12:25
Share

În urma primelor contribuţii la Fondul de Necesitate lansat săptămâna trecută Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria anunţă achiziţionarea unui aparat de ventilaţie mecanică în valoare de 37.000 euro, ce urmează a fi configurat şi instalat în următoarele zile la secţia de ATI a Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Matei Balş.

Achiziţionarea ventilatorului se face prin contribuţia generoasă a dnei. dr. Ileana Penea (Director General MediaMed Publicis) şi a dr. Wargha Enayati (Preşedintele Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria).

"Cea mai mare presiune este, în această perioadă, pe sistemul medical, iar lipsa aparaturii vitale, în contextul pandemiei, poate deveni dramatică. Capacitatea spitalelor de a interveni şi gestiona cazurile de contaminare trebuie cu prioritate întărită, iar medicii, aflaţi în prima linie, au nevoie de toate ajutoarele pentru a putea răzbi", a declarat medicul Wargha Enayati, preşedinte al Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria.

Într-o perioadă care ne-a arătat cât de importante sunt intervenţiile rapide şi precise în lupta cu COVID-19, Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria îşi intensfică eforturile pentru diminuarea presiunii de pe sistemul medical românesc, folosindu-se de expertiza de aproape 10 ani pe care o are în domeniul medical. Organizaţia atrage atenţia asupra nevoilor urgente şi variate cu care se confruntă societatea românească în contextul pandemiei, anunţând încă de săptămâna trecută lansarea unui Fond de Necesitate pentru susţinerea imediată a scăderii presiunii asupra spitalelor de stat şi alocându-şi principalele resurse pentru acest demers capital.

Contribuţiile companiilor şi persoanelor fizice la Fondul de Necesitate continuă să se adune şi sunt destinate următoarelor linii de sprijin:

- reparaţia imediată a ventilatoarelor defecte şi acoperirea altor nevoi tehnice sau de consumabile legate de flota de ventilatoare identificate în Spitalele de stat din Bucureşti şi din ţară;

- luarea de măsuri urgente de sprijin medical al categoriilor sociale vulnerabile prin activitatea desfăşurată în cele două policlinici sociale ale Fundaţiei, pentru oferirea accesului la servicii medicale vitale pacienţilor neinfectaţi cu COVID-19, în special în contextul acestei crize umanitare, când accesul la sistemul medical de stat este limitat. Vor fi intensificate în perioada următoare eforturile de sprijinire şi protecţie a beneficiarilor sociali ai organizaţiei - pacienţi neasiguraţi şi pacienţi cu venituri mici - dar şi a pacienţilor care nu sunt cazuri sociale dar care au nevoie de servicii medicale constante (vârstnici, bolnavi cronici, alţi pacienţi cu grad ridicat de risc.

"Un procent de 11% din populaţia României NU este asigurată medical. Fundaţia noastră are înscrişi 2600 de pacienţi din această categorie şi 1200 de pacienţi asiguraţi, dar cu venituri foarte mici. Aceste categorii de pacienţi, fără venituri sau cu venituri prea mici pentru a-şi putea permite service medicale în privat, sunt în general cei care apelează cel mai frecvent la serviciul de ambulanţă şi camerele de gardă ale spitalelor. Pe ei dorim să îi protejăm în această perioadă, protejând în acest fel şi spitalele de stat", director executiv Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, Cristiana Mateoiu.

Până în acest moment au contribuit generos la Fondul de Necesitate următoarele companii, cărora le mulţumim că ne sunt alături în această luptă: Kaufland România, Romanian Business Consult (RBC), Asociaţia The Social Incubator în colaborare cu Nepi Rockcastle, Terapia S.A., Schneider Electric, Ejot si Radox, precum şi companii mai mici care susţin cu mare efort demersurile noastre (Esmed, Traun, Electroproject, IVA Bestal, AGC Flat Glass Romania).

Orice ajutor la FondulDeNecesitate este important, aici vor fi centralizate contribuţiile companiilor şi ale tuturor celor care pot să sprijine diminuarea presiunii de pe sistemului medical românesc.

Sponsorizarile se fac:
- În contul: RO70RZBR0000060012785673, titular Fundatia CMU Regina Maria
- Online AICI
- Prin SMS la 8844 cu text SOARTA pentru 2 Euro/lunarâ
- Prin redirectionarea a 20% din impozitul firmelor pe primul trimestru fiscal pana la 31 martie printr-un contract de sponsorizare.

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria este este o iniţiativa socială a soţilor Mitra şi Wargha Enayati, singurul ONG care oferă de aproape 10 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi asigurări medicale şi care îngrijeşte, alături de mai bine de 15 dascăli angajaţi şi voluntari, un număr de 200 de copii din familii defavorizate în cele două centre educaţionale ale fundaţiei (Clinceni şi Băneasa).
 

Tag-uri Nume: