Publicat: 13 Noiembrie, 2015 - 14:16
Share

Începând cu luna  noiembrie, Fundaţia Motivation România împreună cu Fundația Vodafone România oferă servicii gratuite de recuperare medicală prin intermediul sistemului MIRA, în 2 Centre de Viață Independentă, în județele Ilfov si Sibiu. 

Centrul de Viață Independentă Ilfov, Șoseaua Clinceni, nr. 70, 0751.906.960
Centrul de Viață Independentă Sibiu,  Strada Justiției, nr. 13, 0735.333.923 

Recuperarea fizică este un proces îndelungat și uneori ineficient, atât pentru pacient, cât și pentru cel care oferă servicii de recuperare, fie este vorba de o clinică privată, sau un spital dintr-o rețea de stat. Exercițiile din timpul recuperării sunt de multe ori dureroase și dificil de executat si ținând cont și de durata în sine a programului de reabilitare, pacientul îşi pierde motivaţia de a fi consecvent în continuarea terapiei.  Acest lucru conduce, în majoritatea cazurilor, la o recuperare incompletă sau mult prelungită.

MIRA, www.mirarehab.com, este o aplicație medicală ce se adresează persoanelor cu dizabilități locomotorii și specialiștilor medicali care supervizează recuperarea acestora. MIRA își propune să eficientizeze procesul de recuperare fizică prin motivarea pacientului cu ajutorul elementelor de gamification. Sistemul este folosit deja în mai multe centre din Europa, America şi Rusia, dar şi în două clinici din Bucureşti şi una din Alba Iulia.
Cu un design simplu şi atrăgător, MIRA este utilizat de pacienţi de toate vârstele (de la copii la persoane în vârstă) care suferă de afecţiuni neurologice sau musculo – scheletice. 

Afecţiuni neurologice vizate:  hemipareză, tetrapareză, boala Parkinson, distonie, autism, accident vascular cerebral.

Afecţiuni ortopedice vizate:  fracturi umăr,  intervenții chirurgicale umăr, “umăr congelat”,  alte fracturi  ale brațului,  tulburări musculo-scheletice,  artrită.

Comunicat Fundatia Motivation