Publicat: 22 Septembrie, 2017 - 20:38
Share

Joi, 21 septembrie 2017, în a doua zi a festivalului Strada de C`Arte , în Salonul ”Carol I” a fost semnat un parteneriat între Fundația Universitară ”Carol I” și Alianța Tinerilor Dunăreni (Danube Youth Alliance) și, de asemenea, a fost lansat primul proiect pe care cele două entități îl vor realiza împreună. Este vorba despre un proiect de studiu sociologic comparativ care are ca scop aflarea percepției tinerilor în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene. La eveniment au participat Mireille Rădoi, președintele Fundației Universitare ”Carol I” și vicepreședinții acesteia, Bogdan Babici, Dan Costin Nițescu și George Grigoriță, precum și Eric Bartha, secretarul general al Danube Youth Alliance România. 

”Acest parteneriat reconfirmă angajamentul ambelor entități de a promova excelența și valoare prin educație și studii aplicate!”, a declarat Mireille Rădoi. 

Eric Bartha: ”Ne-am regăsit, alianța noastră și BCU, în mai multe puncte, mai ales pe partea de excelență. Excelența nu poate fi atinsă decât prin educație, acesta din urmă fiind baza oricărei reușite. De aici pornește toată colaborarea noastră, din acest punct comun: dorința de a promova educația și, implicit, excelența.”

Primul proiect lansat, ”Proiect de studiu sociologic comparativ. Percepția tinerilor din Viena și București asupra viitorului Uniunii Europene”, se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, din cele două orașe, care vor răspunde unor întrebări prin intermediul unui chestionar online, distribuit pe site-uri de socializare.

*Festivalul cultural în aer liber Strada de C`Arte se află la ediția a VI-a și este organizat de Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I” din București.