Publicat: 23 Ianuarie, 2012 - 09:58

Liderul Federaţie Sindicatului Liber din Invăţământ a semnat următoarea declaraţie de presă:
"As spune mai bine Funeriu si clasa zero. Pentru ca sunt egale cu zero argumentele cu privire la clasa pregatitoare. Argumente pe care incearca sa le arunce in spatiu public.

Aici ma refer in primul rand la scolarizarea copiilor. Nefiind capabil sa respecte Legea educatiei nationale art 361 (6) in termen de 8 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului elaboreaza metodologiile, regulamentele si celelalte acte normative care decurg din aplicarea prezentei legi si stabileste masurile tranzitorii de aplicare a acesteia, ministrul educatiei a venit aseara cu niste "buline" legate de clasa pregatitoare.

Ma rezum deocamdata doar la afirmatia spagii de la inscriere in clasa pregatitoare.
Ii readuc aminte domnului ministru ca daca exista aceasta spaga, atunci are o problema cu unii directori. Acestia nu sunt cu concurs domnule ministru. Stau in pixul inspectorului general care sta in pixul dumneavoastra. Deci puteti sa ii demiteti.

Incet incet imi da seama ca ministrul Funeriu uita ca este ministrul educatiei si ca altcineva este ministrul administratie si internelor . Adica cei care se ocupa de hoti si spagari sunt in subordinea MAI. Dansul trebuie sa respecte Len in primul rand si sa spuna copiilor de clasa a 5 actuala precum si celor din clasa pregatitoare din toamna, ce fel de continuturi vor avea de invatat.

PROGRAMELE SCOLARE, MANUALE, BAZA MATERIALA si RESURSA UMANA sunt problemele principale de care trebuie sa se ocupe ministrul educatiei.
De spagari sa se ocupe MAI si toate serviciile platite cu bani grei si cu buget mai mare decat anul trecut.

Voi reveni pe aceasta tema fierbinte dupa ce in baza art 3  m) principiul transparentei - concretizat in asigurarea vizibilitatii totale a deciziei si a rezultatelor, prin comunicarea periodica si adecvata a acestora; vom avea informatii scrise. Ca de vorbele goale ale domnului Funeriu suntem satuli".