Publicat: 2 Februarie, 2020 - 08:08
Share
Victima - fiica patronului miliardar al Circuitelor de Formula 1

Maria Mester, de 47 de ani, şi Emil-Bogdan Savastru, )de 29 de ani, (mamă și fiu), au fost inculpaţi pentru conspiraţie în scopul comiterii unui jaf în data de 13 decembrie. Inculpaţii au afirmat că sunt de naţionalitate română în momentul în care şi-au confirmat datele personale în tribunalul Westminster Magistrates din Londra, potrivit Press Association.

Cei doi vor rămâne în custodia poliţiei şi vor apărea din nou în instanţă pe 28 februarie, la Isleworth Crown Court.

Potrivit Poliţiei Metropolitane, arestările sunt în legătură cu jaful comis la o reşedinţa din Palace Green, Kensington, pe 13 decembrie. La mijlocul lunii decembrie, poliţia a anunţat că a fost solicitată să intervină la o reşedinţă din Palace Green, supranumită ''aleea miliardarilor'', în apropiere de Hyde Park, ''din care au fost furate bijuterii de o valoare însemnată'', precizează AFP.

Potrivit presei britanice, valoarea bunurilor furate ajunge la 50 de milioane de lire sterline (60 de milioane de euro), dar suma nu a fost confirmată de poliţie sau de un purtător de cuvânt din partea Tamarei Ecclestone, cunoscut model și fiica patronului circuitelor de Formula 1..

Maria Mester și Emil-Bogdan Savastru au fost arestați vineri, pe aeroportul Stansted, iar sâmbătă vor ajunge în fața unui judecător. Sunt acuzați cu au furat bijuterii în valoare de 50 milioane de lire sterline din vila cu 57 de camere care valorează nu mai puțin de 70 de milioane de lire sterline.

Vila deținută de Tamara Ecclestone se află în apropiere de Palatul Kesington. Hoții au reușit să păcălească detectoarele de securitate, au intrat în grădină și pătruns în imobil printr-unul dintre dormitoare. Apoi, în aproximativ 50 de minute au furat colecția de bijuterii a fiicei fostului șef al Formulei 1, care include cercei, inele, dar și un ceas Cartier, primit drept cadou de nuntă, estimat la 95.000 de euro.

Banda de trei hoți a reușit să spargă mai multe seifuri și a fugit printr-o fereastră deschisă, deși un paznic era responsabil să fie atent la camerele de filmat amplasate pe propietate și în vilă. În plus, pe respectivul domeniu lucrează în jur de 50 de persoane, iar poliția nu-și explică faptul că niciun angajat nu a văzut ceva.

Tamara Ecclestone şi familia sa, care nu erau la locuinţă în momentul producerii jafului, au afirmat că sunt ''supăraţi şi şocaţi'', potrivit purtătorului lor de cuvânt.

Poliţia a precizat că doi bărbaţi, de 21 şi 31 de ani, arestaţi de asemenea în acest caz, au fost puşi în libertate, dar rămân în vizorul anchetatorilor, potrivit AFP. (

Tag-uri Geo: