Publicat: 6 Martie, 2020 - 15:00

Future Makers, proiectul educațional de antreprenoriat și competiție de idei de business pentru viitor, a dat startul înscrierilor în cea de-a treia ediție. 50 de idei cu potențial vor fi dezvoltate în incubatorul Future Makers iar proiectele câștigătoare vor fi premiate de Fundația Coca-Cola. Echipele din program vor beneficia, pe parcursul anului, de instruire și resurse valoroase pentru începutul de drum în business.

Dezvoltat de Global Shapers Bucharest Hub și Social Innovation Solutions și susținut de Fundația Coca-Cola, Future Makers va angrena și anul acesta peste 2,000 de tineri (18-29 de ani) din București, Ploiești, Craiova, Cluj, Iași, Timișoara, Oradea, Bacău, Roman, Târgoviște, Pitești, Alba Iulia, Târgu Mureș, Constanța, Brașov, Târgu Jiu, Slatina, Baia Mare, Galați, Năsăud, Suceava, Râmnicu Vâlcea și alte centre universitare, în ateliere de antreprenoriat unde vor discuta despre trenduri de viitor și vor genera idei de business sustenabile. Tinerii care vor să-și înscrie ideile în competiție o pot face până pe 3 iunie, pe site-ul www.futuremakers.ro.

50 de idei finaliste vor intra într-un program de incubare, care le va facilita drumul de la idee la business. Incubatorul Future Makers oferă experiențe de învățare personalizată și include un Bootcamp de 3 zile, mentorat și peste 15 ateliere susținute de experți și antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele își vor prezenta ideile în fața juriului în cadrul Future Summit, pentru premii în valoare de 20.000 de euro şi zeci de ore de consultanță de business, fiscală și juridică.

”Am început acest proiect, în 2018, crezând că tinerii din România au un potențial care merită susținut. Îl continuăm, pentru al treilea an la rând, convinși că viitorul este pe mâini bune. E o satisfacție enormă să vedem că proiectele câștigătorilor Future Makers prind viață, evoluează și au un impact pozitiv. Business-ul Coca-Cola se dezvoltă prin inovație, prin viziune și prin spirit antreprenorial, așa că promovarea acestor valori ne vine natural. Mai mult decât atât, misiunea noastră este să avem un impact pozitiv în lume iar susținerea tinerilor este una dintre principalele direcții în care acționăm” - Mihaela Nita, Corporate Programs and Government Affairs Manager, Coca-Cola Romania.

Peste 3.600 de tineri au participat la atelierele Future Makers în 2018 și 2019 și 105 idei de business pentru viitor au parcurs programul de incubare în cei doi ani. Programul a acordat câștigătorilor premii în valoare totală de 40.000 de euro, zeci de ore de consultanță fiscală și juridică. Susținerea și inspirația oferite în cadrul programului au reprezentat un sprijin real pentru echipele finaliste în a-și demara proiectele.

În 2019, Marele premiu Future Makers, de 5,000 euro, a fost acordat echipei Dendro IT, care a propus o aplicație ce dă startul digitalizării industriei forestiere din România și ajută la eficientizarea procesului de exploatare. Alte șase idei au fost premiate în marea finală.

”Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a construi viitorul şi vrem să-i ajutăm. Alături de partenerii noștri am reușit în ultimii 2 ani să dezvoltăm ateliere de învățare și creștere pentru 100 de echipe de tineri, multe dintre ele reușind deja să dezvolte afaceri sustenabile cum ar fi EcoTree, Exposure VR, Aventurile lui Tzitzi-Poc, I’m Fine, Veltra Bikes, Auttie sau Re-cycled. Continuăm și în 2020 tura de ateliere de antreprenoriat prin 25 de orașe și dezvoltăm o comunitate puternică de zeci de tineri antreprenori care înțeleg mai bine oportunitățile și provocările viitorului.” Ciprian Stănescu, Co-Fondator, Social Innovation Solutions

Pe site-ul Future Makers vor fi disponibile în curând toate datele atelierelor din țară. Primul atelier va avea loc la Oradea, în 6 martie, de la ora 18:00, la Comuniteca iar primul din București se va dăsfășura la Facultatea de Chimie, în 9 martie, ora 18:00.

Tag-uri Institutii: