Publicat: 23 Aprilie, 2019 - 10:25
Share

Marţi, 23 aprilie 2019, în intervalul 18,00 - 21,00, la Sala Polivalentă de la Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara, va avea loc Atelierul de Antreprenoriat Future Makers. Evenimentul este organizat împreună cu Societatea Antreprenorială Studenţească din UPT şi Universitatea Politehnica Timişoara. Pentru a se înscrie, tinerii pot intra pe pagina evenimentului. Participarea este gratuită.

2.000 de tineri din toată ţara sunt aşteptaţi în peste 30 de ateliere de antreprenoriat în perioada martie-mai. În cadrul atelierului de antreprenoriat din 23 aprilie, tinerii din Timişoara vor lucra pe dezvoltarea modelului de business, dar vor crea şi un spaţiu de conversaţie despre cum vor evolua diferite industrii şi ce tipuri de soluţii trebuie construite astăzi, care să fie sustenabile în viitor. De asemenea, vor afla mai multe despre cum pot aplica în competiţie şi ce tipuri de idei sunt căutate la Future Makers.

Alături de echipa Future Makers, vine la Timişoara şi Ciprian Stănescu, curator la Innovations for Tomorrow, o platformă de conferinţe despre viitor. 

Sunt aşteptaţi la atelier tinerii care:

vor să afle cum pot câştiga unul dintre cele 7 premii, în valoare totală de 20.000 de euro;

sunt în căutare de idei de business care să funcţioneze atât astăzi, cât şi în viitor;

vor să cunoască alţi tineri pasionaţi de antreprenoriat şi trenduri de viitor;

vor să afle mai multe despre instrumentele utile în dezvoltarea unui model de business.

"În România, un sfert dintre tineri vor să pornească o afacere, însă doar 1% o fac. Noi credem că pregătirea antreprenorială, bani cu care să îşi testeze ideile, o comunitate de mentori care să îi sprijine şi conexiuni internaţionale cu tineri antreprenori de vârsta lor din alte ţări îi vor ajuta pe mulţi dintre ei să aibă curaj să le pornească şi să rămână în ţară să le construiască. Competiţiile pe care le organizăm în România, cu programele lor educaţionale, pregătesc 2000 de tineri pe an, în parteneriat cu şase universităţi şi 20 de organizaţii de tineri", declară Oana Ţoiu, fondator Social Innovation Solutions. 

Future Makers invită tinerii pasionaţi de antreprenoriat şi de viitor să îşi pună ideile în aplicare în cadrul atelierelor de antreprenoriat şi în cadrul competiţiei de idei de business, cu premii de 20.000 de euro. Înscrierile se fac prin intermediul site-ului www.futuremakers.ro până pe 2 iunie. 

În luna iunie, 50 de idei finaliste vor fi selectate dintre toate aplicaţiile primite în competiţie. Timp de 3 luni, acestea vor intra în programul de incubare, unde vor primi sprijin pentru a trece la următoarea etapă de dezvoltare a ideii sau planului de afaceri.

Vor fi conectate echipele din incubator cu alte startup-uri din reţeaua internaţională Global Shapers şi se asigură acces la mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele vor avea pitch-uri în faţa juriului. Premiile, în valoare de 20.000 de euro, urmăresc să transforme ideile bune de azi în organizaţiile sustenabile de mâine.

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi organizat de Social Innovation Solutions, organizaţie de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social şi de Global Shapers Bucharest Hub, o iniţiativă a World Economic Forum, parte dintr-o reţea internaţională de 400 de oraşe. Atelierul din Timişoara este organizat cu sprijinul Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti şi Universităţii Politehnica.

Mai multe detalii despre atelierele de antreprenoriat şi competiţie pe www.futuremakers.ro, pagina de Facebook Future Makers şi Instagram @futuremakersro.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: