Publicat: 20 Februarie, 2014 - 19:13
Share

Scriitorul Gabriel Liiceanu se întreabă, pe blog, cum au ajuns salariile din ASF la asemenea cifre, în condiţiile în care veniturile instituţiei nu acoperă nici pe departe cheluielile. Liiceanu critică activitatea ASF, într-o scrisoare deshisă pentru Daniel Dăianu.

„Nu s-a ajuns oare prea departe, într-un punct, cum să spun, al disprețului suprem? Putem afla cã veniturile ASF au fost de 26.5 milioane euro în 2012, iar cheltuielile au fost de 31.2 milioane euro. E firesc sã-ți pui întrebarea cum oare vã puteți permite sã dați prime și salarii atât de mari, câtã vreme veniturile nu acoperã aceste cheltuieli? Cum, cu un asemenea deficit?”, se întreabă scriitorul pe blogul personal, care mai semnalează şi numărul imens de angajaţi, în corelaţiile cu firmele monitorizate.

ASF are peste 700 de angajaţi, în condiţiile în care organisme asemănătoare din Franţa sau Anglia numără puţin peste 400.

„După o privire comparativă, rezultă că ne aflăm în situația în care primarul din Ciorogârla, să zicem, este plătit mai bine decât primarul Londrei, în care un fotbalist de la FC Vaslui este plătit mai bine decât unul de la Real Madrid ș.a.m.d. Cum vă explicați, domnule Dăianu, că într-o țară săracă precum România, cu „o piață de capital primitivă" , ASF folosește peste 700 de angajați cu salarii care depășesc pe cele ale colegilor lor de la cele mai importante instituții de poliție financiară din Europa?”, mai spune Gabriel Liiceanu.