Publicat: 4 Mai, 2016 - 10:52
Share

Fostul vicepremier Gabriel Oprea s-a prezentat miercuri la sediul DNA.

Reamintim comunicatul de presă al DNA din data de 2 martie:
"În completarea comunicatului nr. 134 din 17 februarie 2016, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele: 
Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A (cerere de încuviințare a urmării penale), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Detalii referitoare la starea de fapt se regăsesc în comunicatul nr. 134/VIII/3 din data de 17 februarie 2016. 
Suspectului OPREA GABRIEL i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE"