Publicat: 17 Octombrie, 2016 - 10:03
Share

Fostul ministru de interne Gabriel Oprea a ajuns, luni dimineaţă, la DNA, unde a fost citat de procurori pentru a fi pus sub acuazare după ce preşedintele Klaus Iohannis a avizat urmărirea penală a fostului ministru al Afacerilor Interne, sub acuzaţia de ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

 

La ieșirea de la DNA, Gabriel Oprea a declarat:

”O mare tragedie în care a murit tânărul coleg Gigină. Eram în timpul serviciului, veneam de la o instituție parteneră. Și a cazut aici. Nu se grăbea nimeni. Și viteza mea și viteza masinii care ne însoțea era sub 60 km/h. Cer iertare familiei, știu ce înseamnă să ai un deces în familie, am trecut prin așa ceva. Este o mare tragedie.
Nu veneam de la restaurant, nu veneam de la cârciumă, eram în timpul serviciului.
Nu era vorba de orgoliu. Cât am fost ministrul Apărării am mers cu mașina mea, pe benzina mea și nu mi-a trebuit mașină de la instituție. Când am venit la MAI am vrut să merg cu mașina mea. Mi s-a spus foarte clar că sunt alte reguli. Acest regulament este din anul 2000, prin care ministrul de Interne are protecție și pază 24 de ore din 24. Nu am folosit-o 24 din 24.
Este o tragedie prin care trebuie să trec. Încerc să trec prin această tragedie cu demnitate. Este foarte greu și pentru părinții lui Bogdan care și-au îngropat copilul.
Este un mesaj, în primul rând, de unitate, de cât de perioculoasă este această meserie de polițist. Este foarte greu pentru toată lumea, pentru familia lui Gigină, pentru familia polițiștilor.
Eram la muncă, nu avem viteză.
S-a oprit mașina, iar polițistul de pe mașina care ne însoțea, care era și nașul lui Gigină, ne-a făcut semn să plecăm, ulterior a venit Parchetul.  
Nu mi-am dat sema de accident, nu am știut de accident. Am aflat de accident la aproximativ un sfert de oră”, a declarat Gabriel Oprea.

Vineri, președintele Klaus Iohannis a dat undă verde pentru urmărirea penală a lui Oprea.

Șeful statului a trimis ministrului Justiției cererea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru, pentru ucidere din culpă, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

Aceasta este a doua solicitare a DNA în acest sens, după ce anterior Oprea a fost salvat de colegii senatori, prin vot.