Publicat: 11 Iunie, 2015 - 13:00
Share

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea l-a primit joi la bucurești pe omologul său moldovean, Oleg Bălan. În cadrul unei conferințe de presă comune, susținută la sediul MAI, Gabriel Oprea a precizat că una dintre prioritățile celor două ministere este combaterea criminalității organizate transfrontaliere.

”Combaterea criminalității organizate transfrontaliere rămâne o prioritate pentru cele două ministere. Un alt aspect important al colaborării noastre este cel al intervenției în cazuri de urgență. Vom face un proiect strategic comun de îmbunătățire a răspunsului în cazul dezastrelor. Este un proiect finanțat prin fonduri europene, în valoare de 6,6 miliona de euro. Astfel, elicopterele SMURD de la Brăila și Galați vor putea opera și pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Gabriel Oprea. 

De asemenea, ministrul român de Interne a precizat că l-a asigurat pe omologul său de sprijin în privința pregătirii ofițerilor moldoveni în instituțiile din țara noastră.

 

”L-am asigurat pe ministru că vom acorda sprijinul nostru pentru a pregăti ofițerii moldoveni în cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza și chiar am hotărât să mărim numărul de locuri pentru studenții moldoveni. Parteneriatul nostru trebuie să meargă cu succes mai departe”, a mai spus Gabriel Oprea.