Publicat: 25 Iulie, 2016 - 18:38
Share

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat luni o sedinta de lucru pe tema poluarii cauzate de prezenta hidrogenului sulfurat în atmosfera, care afecteaza grav calitatea vietii cetatenilor din zona de nord a Bucurestiului.Cei mai multi dintre locuitorii care au reclamat acasta problema sunt din Pajura, Bucurestii Noi, Chitila, Chiajna, Militari, Drumul Taberei si Giulesti Sarbi.

 

 

 

Primarul General, Gabriela Firea: ”Am primit foarte multe sesizari in ceea ce priveste poluarea cauzata de prezenta hidrogenului sulfurat in atmosfera in zona de nord a Bucurestiului. Se impune ca toti actorii implicati in identificarea sursei si cu atribuitii in a lua masuri sa actioneze interinstitutional, cu respectarea normativelor nationale si europene. Asadar, voi emite zilele urmatoare o dispozitie de Primar General pentru constituirea unui grup de lucru format din reprezentanti ai autoritatilor cu competente in protectia mediului. Vom stabili impreuna proceduri clare de lucru, rolul acestui grup fiind acela de a identifica sursele de poluare, dar si solutiile concrete de eliminare a acestui fenomen. Autoritatile trebuie sa faca front comun si sa vina cu solutii clare pentru rezolvarea problemei.”

 

 

Primarul Capitalei a mai adaugat ca gropile de gunoi din zona de nord a Bucurestiului pun în pericol sanatatea locuitorilor. În sectorul 1 si în zonele limitrofe exista o serie de depozite de deseuri, o parte din ele necontrolate, iar o alta parte administrate de diverse societati comerciale..

 

 

In cadrul sedintei, s-a facut analiza situatiei cu punctele de vedere ale autoritatilor cu competente de verificare si control in ceea ce priveste protectia mediului si s-a propus incheierea unui protocol intre autoritatile locale, inclusiv Politia Locala a Municipiului Bucuresti si politiile locale de sector si din comunele Chijna si Chitila, pentru stabilirea unor puncte fixe de control prin care sa se asigure monitorizarea permanenta a activitatii din zona cu echipe de specialisti, dar si cu montarea unor camere video. De asemenea, s-a mai propus inventarierea perimetrului pentru a afla cu exactitate care dintre terenurile din zona sunt proprietate privata si care apartin domeniului public.

 

 

La intalnire au participat reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului Bucuresti, ai Agentiei pentru Protectia Mediului Ilfov, ai Garzii Nationale de Mediu, ai Primariilor Sectoarelor 1 si 6, ai Primariilor  Chitila si Chiajna, ai Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, ai Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai Politiei Locale a Municipiului Bucuresti.