Publicat: 11 Mai, 2018 - 18:18

Primarul General, Gabriela Firea, s-a intalnit vineri, la Centrul de Informare si Documentare pentru Relatia cu Cetatenii, cu 20 dintre bucurestenii aflati pe listele de audiente ale Primariei Municipiului Bucuresti si care au probleme de natura sociala.

In cadrul audientelor, la care au participat, alaturi de Primarul General si reprezentanti ai directiilor de specialitate din cadrul Municipalitatii, 18  persoane au solicitat locuinte sociale. Dupa verificarea tuturor documentelor, s-a constat ca 13 petenti detin dosare complete, alti 5 trebuie sa isi completeze documentatia, iar 2 persoane aveau alte probleme sociale.

Primarul General, Gabriela Firea, i-a asigurat pe cetatenii  care aveau dosarele de obtinere a unei locuinte sociale complete, ca, pana in toamna, vor primi locuinte de la Primaria Capitalei. Acestea  vor fi inchiriate  de Municipalitate de pe piata libera.  Persoanele in cauza vor achita o chirie lunara intre 100 si 170 lei, in functie de numarul de camere, restul chiriei fiind suportat, sub forma de subventie, de primarie.

Astfel, in cel mai scurt timp vor fi derulate procedurile de inchiriere a unitatilor locative necesare (cu 1, 2 si 3 camere), urmand ca acestea,  sa fie atribuite cetatenilor/familiilor aflate pe listele de urgenta. 

 Avand  in vedere urgenta si gravitatea situatiilor socio-locative a bucurestenilor aflati pe listele de asteptare la Primaria Capitalei, pana la demararea constuirii de locuinte sociale de catre Municipalitate, Primarul General, Gabriela Firea, a intitiat un proiect de hotarare, aprobat de CGMB, prin care Municipalitatea va inchiria de pe piata libera locuinte destinate cazurilor sociale de urgenta.

 Primarul General, Gabriela Firea, va continua programul de audiente si in perioada urmatoare.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: