Publicat: 10 Ianuarie, 2014 - 15:05
Share
Paguba in ciupercaria familiei Pandele!

Senatorul PSD Gabriela Firea a anunţat, vineri, că a demisionat din PSD, după decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov.

Firea critică faptul că niciun lider al social-democraţilor nu a luat poziţie faţă de gestul liberalilor.

Firea a demisonat din toate funcţiile pe acre le deţinea în această formaţiune politică.

Redam, integral, comunicatul de presa al Gabrielei Vranceanu Firea:

"Am luat aceasta hotarare dupa 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea in plan local cu PDL, reactionand la conflictul din USL Ilfov prin promovarea presedintelui PNL Ilfov in functia de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp in care niciun lider al PSD nu a luat pozitie fata de aceast demers flagrant de rupere a USL.

In ciuda indemnurilor repetate pe care le-am primit, prin diverse canale, de a accepta aceasta situatie, pentru ca asa e in politica, nu pot sa asist pasiva la incalcarea flagranta a principiilor care au stat la baza formarii USL si pentru care am fost votati de oameni in 2012. Nu exista nicio justificare credibila pentru a accepta ca la nivelul judetului Ilfov Uniunea Social Liberala sa fie extinsa de la 4 la 6 partide, respectiv cardasia PNL-PDL-PPDD la care se adauga, de forma, PSD, UNPR si PC. Dupa cum nu este admisibil ca primariile ”neprietene” sa fie lasate fara fonduri, iar PDL sa detina un post de vicepresedinte al Consiliului Judetean in detrimentul PSD.

Constat cu amaraciune ca a fi consecventa unor idei si principii, cum ar fi unitatea USL, care nu se poate baza decat pe respect reciproc si pe respectarea cu strictete a documentelor acestei aliante, m-a transformat in tinta atacurilor si ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale. Am promis, cu totii, in campania electorala ca vom face dreptate pana la capat, dar se pare ca nu avem toti aceeasi reprezentare a ideii de dreptate.

Daca sunt lideri ai USL care au o agenda politica diferita de cea asumata oficial, este problema lor, eu insa nu pot fi partasa la niciun fel de scenarii oculte, cu sau fara stirea mea. Am pornit pe acest drum cu convingerea ca voi putea sa fac un alt fel de politica, si u renunt la acest obiectiv. Voi activa in continuare ca senator independent, si ma voi implica cu toata puterea in rezolvarea problemelor cetatenilor din colegiul pe care il reprezint si pentru ideile generoase cuprinse in programul politic prin care USL a castigat alegerile in 2012."

Gabriela Firea a fost în anul 1999, purtator de cuvânt al guvernului condus pe atunci de Mugur Isărescu şi Secretar de Stat, şef al Departamentului de Comnunicare, fiind singurul moment în care a lucrat în mediul politic.

De atunci şi până în 2011, Gabriela Firea a moderat emisiuni pe teme politice la Antena 1 si Antena 3, a fost redactor sef al publicaţiilor Saptamana Financiara si Financiarul, pe care le-a falimentat, pentru ca la sfârşitul lui 2011, să încerce, pentru câteva luni, postura de prezentator de emisiune de divertisment la Antena 1, la care s-a renuntat datorita lipsei de audienta.

Gabriela Vrânceanu Firea a fost căsătorită timp de 17 ani cu Răsvan Firea, cu care are un fiu de 14 ani. Răsvan a murit în ianuarie 2010 în urma unui atac cerebral. Cel care i-a alinat durearea a fost primarul din Voluntari, Florentin Pandele, cu care aceasta s-a căsătorit în luna august al aceluiaşi an.

Dându-şi seama că "în presă, lucrurile s-au finalizat", Gabriela Vânceanu Firea Pandele a decis să intre în politică. Aşadar, după ce a "forat în interior" şi-a dat seama că se regăseşte într-un partid de stânga şi, astfel, a intrat în PSD.

Firea Pandele, aleasă preşedinte PSD Ilfov. Soţul său, Florentin Pandele, a devenit vicepreşedinte

În februarie 2013, conferinţa judeţeană a PSD Ilfov a ales-o, cu unanimitate de voturi, pe Gabriela Firea în funcţia de preşedinte al organizaţiei, din echipa de conducere aleasă făcând parte, ca vicepreşedinte, şi soţul acesteia, Florentin Pandele.

Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, acuzată că a intrat în politică pentru bani.

Intrarea în politică a Gabrielei Vrânceanu Firea Pandele a stârnit reacții pozitive, dar și dure în rândul românilor, unii acuzând-o că intrarea sa în politică, având la bază motivaţia pecuniară, a fost extrem de bine pregătită se soţul său.

" Nu banii sunt cei care mi-au calauzit viata si cariera. Nici cand nu ii aveam, nici dupa ce i-am avut. Ei nu sunt un scop in sine, ci un mijloc, prin care ne putem face viata mai usoara si/sau mai frumoasa, functie de imaginatia fiecaruia. Nu am intrat, asadar, in politica pentru bani. De altfel, salariul de parlamentar nici macar nu este printre cele mai ravnite, iar trafic de influenta as fi putut sa fac poate chiar mai eficient din pozitia de jurnalist, daca acesta ar fi fost scopul meu. Am intrat in politica pentru ca simt ca pot face ceva pentru cei din jurul meu. As fi putut, desigur, sa fiu putin egoista si sa-mi pastrez energia doar pentru cei din imediata mea apropiere: Tzari, Tudor, Florin, mama, restul familiei. Dar nu este acesta felul meu de-a fi, iar cei care m-au cunoscut personal pot depune marturie ca nu spun vorbe mari", s-a apărat aceasta.