7 octombrie 2022

Gabriela Firea: Românii încep să primească facturile uriașe la energie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Românii încep să primească facturile uriașe la energie. La fel de greu este și pentru companii și instituții. Este clar că e nevoie de intervenție și ajutor din partea Guvernului”, a scris ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea pe Facebook.

„Românii încep să primească facturile uriașe la energie. La fel de greu este și pentru companii și instituții. Este clar că e nevoie de intervenție și ajutor din partea Guvernului.

🕑 Trebuie să ne uităm mult și la viitor. Venim cu măsuri concrete de sprijin pentru populație, spitale, școli și instituții pe termen lung. România are la dispoziție 16 miliarde de euro pe care să le cheltuie în următorii opt ani pentru dezvoltarea sectorului energetic.

📈Guvernul României a analizat, într-o ședință informală, Strategia energetică națională și Instrumentele de finanțare în domeniul energiei până în 2030.

📍 Strategia Energetică Națională are opt obiective majore până în 2030. În primul rând, toți românii trebuie să aibă acces la energie electrică și termică. Consumatorii vulnerabili, cum sunt românii loviți acum de creșterea bruscă a prețului la energie, trebuie protejați la fel cum trebuie reducă sărăcia energetică. Piața de energie trebuie să devină cu adevărat competitivă și România să poate fi un furnizor regional de securitate energetică. De asemenea, Strategia Energetică Națională are ca obiectiv mai multă energie curată, dar și dezvoltarea învățământului în acest domeniu și formarea de specialiști.

⚠️ Toate aceste obiective pot fi realizate cu fondurile nerambursabile pe care România le are la dispoziție prin PNRR și Fondul de Modernizare. Banii vor fi cheltuiți pentru energie regenerabilă, energie nucleară, cogenerare, biocombustibil sau modernizarea infrastructurii energetice. Fondurile vor merge și către comunitățile locale, la București de exemplu, pentru modernizarea și extinderea rețelelor de termoficare.

#StrategiaEnergetică #FacturiMaiMici #energieregenerabilă #termoficare #investițiipentruoameni #GuvernulRomâniei #PNRR #fondurinerambursabile”, a scris Firea pe Facebook.