Publicat: 25 Octombrie, 2016 - 13:01
Share

Gabriela Firea, primarul general al Municipiului București și Viorel Huțanu, președintele Uniunii Sindicale Sanitas București au semnat la sediul Municipalității un Protocol de colaborare care stabilește modalitatea în care cele două instituții vor coopera în următorii patru ani. Principalele acțiuni comune vizează asigurarea dotărilor necesare pentru funcționarea spitalelor și cabinetelor medicale școlare, precum și profesionalizarea personalului sanitar.

'Îmi doresc ca bucureștenii să beneficieze de tratamente moderne în spitale dotate cu aparatură performantă. De aceea, la propunerea mea, CGMB a aprobat suplimentarea fondurilor necesare pentru dotarea spitalelor din București. Mai mult, unul dintre proiectele pe care le-am anunțat încă din campanie, dotarea cabinetelor medicale școlare, este susținut și de Uniunea Sindicală Sanitas București. Cunosc dificultățile financiare cu care se confruntă salariații din sistemul sanitar din București și vom încerca să îi sprijinim pentru că interesul este al nostru, al tuturor', a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

Viorel Huțanu a asigurat-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, ca va susține toate proiectele inițiate de Municipalitate, inclusiv în ceea ce privește implementarea proiectelor cu finanțare europeană la cele 19 spitale din subordinea ASSMB și din rețeaua de medicină școlară și asistență socială.

'Suntem încântați să găsim un partener de dialog deschis ș vine în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă cadrele medicale și sistemul medical din București', a declarat Viorel Huțanu.

În urma discuțiilor, Primarul General și liderul USSB au convenit semnarea unui nou contract colectiv de muncă în 2017, care va garanta angajaților din spitalele din subordinea municipalității primirea drepturilor salariale.