Publicat: 12 Noiembrie, 2016 - 14:27

Primarul general, Gabriela Firea, a fost prezenta alaturi de vicepremierul Vasile Dancu si de Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, la Ferentari Jazz Fest, eveniment realizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Arcub, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, cu Primaria Sectorului 5 si cu Asociația Culturală Spectaculis.

Aflat la prima editie, festivalul se desfasoara in Piata Ferentari, in perioada 11-12 noiembrie, si include concerte de jazz si pian, cu participarea unor artisti renumiti.

Primarul General, Gabriela Firea: “Ma leaga o amintire extrem de pretioasa de Sectorul 5, de cartierul Ferentari. In anul I de facultate, cand am venit in Bucuresti, aici am locuit prima data, la statia Sebastian ,  prin urmare pot spune ca este cartierul meu de suflet.  Mă bucur să mă aflu la acest eveniment inedit și unic, Ferentari Jazz Fest, desfășurat intr-un spațiu neconvențional. Cred că performanța este aceeași, iar talentul, sensibilitatea și măiestria strălucesc în egală măsură și pe scena Ateneului Român și pe scena din Piața Ferentari. Consider că Primăria Municipiului București are obligația de a sprijini manifestarea talentului și obținerea performanțelor copiilor și tinerilor din București, indiferent de zona, cartierul sau sectorul în care locuiesc.”
In cadrul evenimentului, Primarul General i-a premiat pe tinerii artiști câștigători ai concursului de pian, care vor primi, din partea Primariei Generale a Capitalei, o bursa in valoare de 1.000 de lei si, de asemenea, o tabara pe litoralul romanesc in sezonul estival.

Un alt eveniment pe care Primaria Capitalei il va organiza impreuna cu Ministerul Dezvoltarii si Primaria Sectorului 5 va fi un concert pentru copiii din Ferentari, in preajma Sarbatorilor de Craciun, la care vor concerta cele mai indragite trupe pentru copii.

Daniel Florea, Primarul Sectorui 5, a explicat ca Ferentari Jazz Festival este un proiect de regenerare urbana a sectorului si a cartierului Ferentari, care se face in baza unui parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si cu Primaria Generala a Capitalei.
Prezent la evenimet, Vice-premierul Vasile Dancu a declarat: “Sunt fericit sa particip la acest eveniment si debut al unui proiect de regenerare urbana.
In parteneriatul pe care Ministerul Dezvoltarii l-a incheiat impreuna cu Primaria Generala si cu Primaria Sectorului 5 nu ne limitam doar la muzica si spectacole, ci incercam sa le demonstram oamenilor din cartierele populare ca si ei conteaza, ca au drepturi egale pentru cultura si pentru o viata civilizata. Vor urma si alte proiecte legate de imbunatatirea calitatii  vietii, a transportului,  proiecte complexe care se vor intinde pe parcursul a cativa ani. Ma bucur sa o felicit si cu aceasta ocazie pe doamna Primar General, pentru ca in urma cu doar o zi a primit premiul de cea mai puternica, influenta femeie din Romania, in Top 300 al revistei Capital, ceea ce este un lucru extraordinar. Sunt sigur ca va folosi aceasta influenta, si o foloseste in fiecare zi, nu pentru sine, ci pentru dumneavoastra, cei care locuiti in cartierele populare ale Bucurestiului.”

In cadrul evenimentului, Gabriela Firea a enumerat o parte dintre evenimentele pe care Municipalitatea, prin Proedus,  le-a organizat pentru copiii din Capitala, printre care proiectul „Mândrii să fim români!”, realizat în grădinițe din sectoarele 3,4 și 5, prin care 270 de preșcolari au încercat cu ajutorul profesorilor să își descopere talentele artistice, Festivalul „Maiastra – Festival concurs de dans, muzică și creație artistică” în care au fost implicați peste 700 de elevi din şcoli ale Municipiului Bucureşti. Un alt proiect de succes susținut de Primaria Municipiului Bucuresti prin PROEDUS este “Academia Sportului – Cursuri Gratuite ”, care ofera copiilor cursuri de inițiere în tenis de camp, fotbal, baschet și volei. De asemenea, Campania “Sport pentru Inima Capitalei”, a fost organizată cu succes în lunile august și septembrie în Parcul Tineretului, unde copii și tinerii au luat parte la evenimente sportive care să încurajeze un stil de viață sănătos.