Publicat: 14 Mai, 2018 - 11:34
Share

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) organizează în premieră Gala "100 pentru Centenar" prin care 10 români de succes, adevărate modele de conduită şi implicare în păstrarea şi promovarea identităţi româneşti peste hotare, din 10 ţări cu comunităţi semnificative de români, vor primi distincţii simbolice din partea Guvernului României.

Lansarea proiectului are loc în data de 16 mai a.c. la Hotel de Ville - Grand-Place de Bruxelles, în Belgia, în prezenţa ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a membrilor misiunii diplomatice a României de la Bruxelles, a reprezentanţilor mediului asociativ românesc din teritoriu, a mass-media în limba română, a autorităţilor locale, precum şi a tuturor românilor interesaţi să participe la activitate.

Evenimentul este primul din seria celor aflate pe agenda MRP, urmând a fi replicat şi în : Statele Unite ale Americii (Washington), Portugalia (Lisabona), Franţa (Paris), Italia (Roma), Spania (Madrid), Grecia (Atena), Germania (Berlin), Marea Britanie (Londra) şi Israel (Ierusalim).

Tot ca parte a promovării valorilor româneşti, în cadrul deplasării în Belgia, ministrul Natalia-Elena Intotero va lua parte şi la Ziua Costumului Popular Românesc marcată în acest an într-un mod cu totul deosebit. În vederea celebrării unicităţii tradiţiilor româneşti, Primăria Bruxelles-ului a dispus ca celebra statuetă Manneken Pis, una dintre atracţiile turistice ale Capitalei Belgiei, să fie îmbrăcată în costum naţional românesc, mai precis în cel de căluşar.

http://www.mprp.gov.ro/web/gala-100-pentru-centenar-la-bruxelles/