16 mai 2021

„Gala Extraordinară de Balet” şi „Bărbierul din Sevilla”- operă în concert, transmise online de Opera Naţională Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Opera Naţională Bucureşti propune publicului la sfârşit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” şi „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini – operă în concert, ce vor fi transmise online în serile de sâmbătă şi duminică.

Eleganţa coregrafiilor clasice şi farmecul aparte al partiturii celebrului bărbier Figaro sunt propunerile noastre pentru două seri de poveste.

Sâmbătă, 24 aprilie, începând cu ora 19:00, Opera Naţională Bucureşti prezintă în online „Gală Extraordinară de Balet”. Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/ până marţi, 27 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de sâmbătă, 24 aprilie, ora 19:00.

Prim-balerinii, soliştii şi ansamblul de balet ai Operei Naţionale Bucureşti oferă o demonstraţie de talent, măiestrie şi excelenţă în această „Gală Extraordinară de Balet”. Spectacolul include momente coregrafice de mare succes din repertoriului clasic universal, „Lacul lebedelor”, „Don Quijote”, „Corsarul”, „Giselle”, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, „Spărgătorul de nuci”.

Duminică, 25 aprilie, începând cu ora 19:00, vă propunem spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, operă în concert. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodoraşcu. Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 28 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 28 aprilie, ora 19:00.

Pentru ziua de duminică, Opera Naţională Bucureşti oferă melomanilor o operă îndrăgită de publicul românesc încă de la prima reprezentaţie, cum au fost toate operele lui Rossini. „Bărbierul din Sevilla” s-a jucat mereu cu casa închisă. „Românii preferă melodia lui Rossini”, scria jurnalistul şi scriitorul Pantazi Ghica în 1874 în „Contemporanul”.