18 septembrie 2021

Gala fermierilor din Transilvania, găzduită de USAMV Cluj-Napoca

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Gala fermierilor din Transilvania, găzduită de USAMV Cluj-Napoca, în 17 septembrie 2021. Dezbateri pe teme agricole actuale, premii şi invitaţi de marcă.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca anunţă organizarea unui eveniment unic, în 17 septembrie 2021, în parteneriat cu PRIAevents – Conferinţa Pria Agriculture & Gala Fermierilor din Transilvania.

Deschiderea oficială a galei va avea loc la ora 10.30, în Aula „Mihai Şerban” din campusul USAMV Cluj-Napoca, în prezenţa unor participanţi şi invitaţi de marcă, între care se vor număra şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, alături de preşedintele ANSVSA, Robert Chioveanu, precum şi fermieri, reprezentanţi ai autorităţilor din mai multe judeţe şi ai unor mari companii din domeniul agricol şi nu numai. Ceremonia va fi deschisă de rectorul USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Cornel Cătoi.

Agenda evenimentului propune teme diverse şi de mare importanţă pentru comunitatea fermierilor din Transilvania, iar în partea a doua a galei va avea loc o festivitate de premiere, prin care vor fi recompensaţi tinerii fermieri, femeile din agricultură, excelenţa în acest domeniu, schimburile de bune practici, inovarea sau crearea locurilor de muncă.

„Dezbatem alături de fermieri, autorităţi si companii conexe şi găsim cele mai bune soluţii pentru aceste momente de încercare, dar descoperim şi oportunităţile pe care le pot avea. Astfel, vom organiza cel mai important eveniment destinat agriculturii şi creşterii acesteia, dar şi dezvoltării fermierilor din Transilvania în 2021. Decernarea premiilor este un eveniment major pentru agricultură şi o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura românească”, precizează organizatorii.

Printre temele care vor fi abordate la evenimentul din 17 septembrie:
– Ce măsuri concrete ia statul pentru companiile din agricultură – ferme, procesatori şi producători?
– Cum putem beneficia de prevederile PAC 2021-2027? Ne concentrăm pe mediu şi pe digitalizare?
– Cum arată stadiul plăţii subvenţiilor în acest moment?
– Green deal şi agricultura;
– Agricultura de precizie – folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile în procesul de producţie agricolă;
– Agricultura bio. Se poate dezvolta şi mai mult?
– Ce provocări si ce oportunităţi sunt pentru agricultura în această perioadă?
– Importanţa produselor româneşti în strategia retailerilor. Ce trebuie să ştie partenerii locali ai reţelelor comerciale pentru a avea cat mai multe produse prezente la raft? Cum pot avea o colaborare de lungă durată şi fructuoasă?
– Codul de bune practici agricole;
– Cercetarea şi importanţa acesteia pentru dezvoltarea agriculturii în România.

Gala Fermierilor din Transilvania se va desfăşura sub egida Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi va fi transmisă online, pe paginile Facebook ale USAMV Cluj-Napoca şi PRIAevents.