Publicat: 9 Decembrie, 2015 - 14:43
Share

O comunitate puternică își are bazele în valorile asumate de-a lungul timpului de către oamenii săi. Acele valori dau cursul comunității și îi asigură un traseu care să-i facă pe membrii acesteia să fie mândri de apartenența lor profesională.

Urmându-și strategia esențială de dezvoltare sustenabilă a resursei sale umane, pe principii de recunoaștere a meritului, Universitatea de Vest din Timișoara a instituit o nouă tradiție, cu respect față de trecutul, prezentul și viitorul instituției, o tradiție dedicată premierii excelenței. Pe aceste considerente a luat naștere 'Gala Premiilor Universității de Vest din Timișoara', eveniment în cadrul căruia Universitatea recunoaște excelența prin acordarea de premii persoanelor și instituțiilor care în anul precedent au contribuit în mod esențial la dezvoltarea comunității academice și la realizarea misiunii Universității de Vest din Timișoara.

'Una dintre convingerile mele este că o societate care își cunoaște valorile, are viitorul asigurat. O comunitate care prețuiește performanța, reușește să clădească nu doar pentru prezent, ci și pentru generații întregi, iar universitatea noastră și-a câștigat poziția de lider în societate tocmai prin energia oamenilor săi. Gala Premiilor Universității de Vest din Timișoara este manifestarea aprecierii pe care dorim să o arătăm celor care dau dovadă de eforturi remarcabile în activitatea lor. Implicit, vorbim despre aportul considerabil pe care oamenii îl aduc instituției noastre atât în activitatea didactică și de cercetare, cât și în cea din mijlocul societății', spune Rectorul UVT, prof. Univ. Dr. Marilen Pirtea.

Prima ediție a Galei Premiilor Universității de Vest din Timișoara s-a desfășurat în seara zilei de 8 decembrie, la Opera Națională din Timișoara. Evenimentul a reunit aproximativ 600 de membri ai institutiei și reprezentanți de marcă ai comunității locale.

Lista premiilor și a câștigătorilor:

Premiul 'Mircea Zăgănescu' pentru Științele Naturii — conf. Dr. Lucian Drăguț

Premiul 'Mihail Ghermănescu' pentru Matematică și Informatică — conf. Dr. Luminița Sasu

Premiul 'Gabriela Coltescu' pentru Știinte Sociale și Politice — conf. Dr. Coralia Sulea

Premiul 'Dumitru Mares' pentru Drept si Stiinte Economice — conf. Dr. Raluca Bercea

Premiul 'Eugen Todoran' pentru Stiinte Umaniste — conf. Dr. Simona Constantinovici

Premiul 'Aurel Breilean' pentru Arte Vizuale — lect. Dr. Bogdan Rață

Premiul 'Studentul anului' — Adrian Robu

Premiul 'Ioan Curea' pentru activitatea desfășurată în UVT — Ec. Doina Chilărescu

Premiul 'Sever Bocu' pentru Implicare Civică și Socială — Prof. Dr. Nicolae Robu

Premiul 'Alumnus' — Gălătușe Cătălin

La scenă deschisă au fost aplaudati și studenții UVT membri ai echipei campioane de rugby Timișoara Saracens RCM UVT, pentru trofeele obținute și prestigiul adus Universității.

De asemenea, în cadrul Galei s-a oferit un trofeu pentru mass-media, în semn de recunoaștere a unei colaborări deosebite cu redacțiile din Timisoara, în eforturile de a disemina rezultatele activității Universității în comunitate. Trofeul a fost recepționat, în numele publicațiilor, radiourilor și televiziunilor, de către jurnalistul și profesorul de jurnalism, Lucian Ionică.

Trofeul acordat în cadrul Galei este un rezultat al colaborării artiștilor profesori din cadrul specializărilor Ceramică și Grafică din cadrul Facultății de Arte si Design. Forma trofeului urmează conturul unui pisc, inducând ideea ascensiunii, înălțării, performantei și a durabilității. Prin forma sa prismatică, stabilă, trofeul sugerează totodată puterea, putere a cunoașterii, a spiritului.