21 septembrie 2021

Galați: Rețea de hoți din locuințe, destructurată

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Fenomen îngrijorător la Galaţi, unde în ultimele 6 luni s-au înmulţit furturile din locuinţe. Politiştii au destructurat 4 grupări de hoți. Modul de operarare era acelaşi: indivizii filau apartamentele de la parter sau etajul unu, acolo unde proprietarii lăsau geamurile deschise şi în doar câteva minute dispăreau cu marfa.

Membrii grupărilor din Galați care acționau în casele oamenilor erau bine organizați. Aveau în atenție mai multe locuințe și acolo unde găseau un geam deschis, acționau. De multe ori, chiar și cu proprietarii în casă.

Mulți proprietari ignoră cele mai elementare reguli de siguranță.

Atunci când plecați de acasă este bine să închideți geamurile și ușile. Mai mult, să nu postați pe rețelele de socializare că nu sunteți în locuință și să vă montați sisteme de siguranță.

Indivizii căutau în case obiecte de valoare ușor de transportat. Au plecat cu ceasuri, bijuterii sau telefoane mobile în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

Ulterior, le plasau unei tinere care încerca să le vândă.

Polițiștii spun că au fost pur și simplu sufocați de numărul mare de furturi din ultima perioadă. După luni de anchetă, au reușit să prindă, în urma perchezițiilor, mai mulți suspecți.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 15 ani de închisoare.