Publicat: 15 Mai, 2015 - 12:40
Share

ART SAFARI Bucureşti 2015 (13 – 17 mai), unul dintre cele mai aşteptate evenimente cultural-artistice ale Bucureştilor a debutat miercuri, 13 mai 2015 şi este găzduit de Clădirea CICLOP (Bd. Magheru nr. 6-8).

La acest eveniment va fi expusă o panoramă a artei româneşti de patrimoniu şi contemporană, alături de o selecţie de artişti reprezentaţi de galerii naţionale şi internaţionale din Bucureşti, din ţară (Timişoara, Cluj, Tg. Mureş, Piteşti, Râmnicu Sărat, Galaţi, Craiova, Constanţa, Baia Mare, Bistriţa, Arad) şi din Europa (Olanda - Amsterdam, Danemarca -Copenhaga, Austria - Viena, Germania – Berlin, Bochum, Ungaria - Budapesta, Italia - Bolzano). Selecţia va cuprinde în jur de 50 de galerii şi instituţii culturale care vor prezenta lucrările a peste 300 de artişti. Printre aceştia se numără şi artiştii plastici Corneliu Vasilescu şi Ana Ştefania Andronic (Buzu) care vor reprezenta Galeria de Artă SENSO ale cărei stand-uri sunt situate la etajul III:

  • Stand C11: Ana Ştefania Andronic (Buzu)
  • Stand   D5: Corneliu Vasilescu

Program de vizitare:

            Miercuri, 13 mai, orele 12.00 – 21.00

            Joi, 14 mai, orele 12.00 – 21.00

            Vineri, 15 mai, orele 12.00 – 21.00

            Sâmbătă, 16 mai, orele 12.00 – 04.00 (Noaptea Muzeelor)

            Duminică  17 mai, orele 12.00 – 21.00

Referinţe critice: ”Disocierea radicală de obiect și reper figurativ l-au împins pe artist la un fel de dicteu foarte energic al expresiei gestuale, bazat exclusiv pe virtuțile limbajului coloristic.  Iată cum se provoacă o puternică impresie optică, ce incită pe privitor la un substanțial și remanent spectacol contemplativ și meditativ. Astfel se explică cum ”compozițiile” sale au devenit treptat pure construcții de forme și culori. Tocmai de aceea, l-aș defini pe Corneliu Vasilescu, înainte de toate, ”un regizor al culorii și spațiului”. Este mijlocul prin care Campurile cromatice sunt reduse la cateva culori si la un reiaj dezinvolt si ritmat de linii virile, ferme si/sau delicate si agitate aidoma unei tesaturi de traiectorii browniene, ce joaca un rol dinamic in compozitie. Descatusarea de figurativ solicita o diversificare si flexibilizare continua a tehnicilor picturale folosite, ce reclama un plus de elaborare constructivaartistul tinde să pună în operă idealul picturii totale”  (Corneliu Antim – critic de artă)

Despre ANA ŞTEFANIA ANDRONIC (BUZU):

A urmat cursurile de grafică de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, unde l-a avut îndrumător pe Prof. Mircia Dumitrescu. S-a aflat mereu in atentia publicului prin participarile sale la expozitii de grup si personale si prin dezvoltarea unor tehnici inedite de pictura pe textile, obiecte decorative si decoratiuni murale. Din 2010 şi până în prezent, a oferit publicului de gen câteva expoziţii personale în galeriile: Sofitel (2010)/ Palatul Parlamentului (2011)/ Galeria Helios, Timişoara (2012-2013)/ Galeriile Chrom, Bochum (2013)/ Imbold, Bucureşti (2013)/ Biblioteca Naţională a României (2014). A participat cu lucrări la bienale din Bucureşti, Arad, Târgovişte, Timişoara şi Buzău, precum şi la alte expoziţii de grup, printre care, în 2014, la salonul Temeiuri şi la salonul Grafică 2014 al UAP. Tot în 2014, a participat la târgul de artă contemporană de la Ruhr, Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania. Un set de lucrări de dimensiuni ample, prezentate în varianta UV, a făcut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat publicului european la Galeriile CHROM din Bochum (Germania), un important centru artistic. Ana Ştefania Andronic a realizat o serie de comenzi de artă decorativă pentru sedii de instituţii, dar şi pentru primul CineCafe (Senso). Din 2014, este membră a UAP din România, secţia Grafică. Expoziţiile personale din ultimii cinci ani, precum şi participarea la târgul internaţional de la Ruhr au investigat noi modalităţi de expresie în pictura figurativă, evoluând spre un decorativism complex, impregnat de simboluri şi sugestii grafice.

Evenimentele organizate şi găzduite de Galeria de Artă SENSO sunt deja de referinţă în peisajul cultural al Bucureştilor și nu numai. Recent, pe 5 mai 2015 a avut loc vernisajul expoziției ZAMFIR DUMITRESCU, cel de-al treilea eveniment cultural-artistic al anului,  după succesul expoziţiei de pictură şi grafică ”Arborele vieții” a artistei Alma Redlinger și al celei de sculptură și grafică „Formă şi Expresie” a artiștilor Cristian Pentelescu și Ana Zoe Pop.

Expoziţia ZAMFIR DUMITRESCU” poate fi vizitată în perioada: 5 -30 mai 2015.

Program Galeria de Artă SENSO (Bd. Unirii nr. 15, sector 5, București):

Zilnic, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbătă și duminică între orele 12.00 - 18.00.

 Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă este sponsor al evenimentelor găzduite de Galeria SENSO.

Despre ART SAFARI:

Prima ediție Art Safari a reușit cu succes să reunească peste 70 de galerii, instituții și spații de proiect într-un spațiu unic, conceput special pentru acest eveniment, în centrul Bucureștiului, atrăgând peste 15.000 de vizitatori în cele 4 zile de desfășurare. Pentru cea de-a doua ediție, Art Safari își propune în continuare să creeze relaţii dinamice între galeriile de artă, iubitorii și colecţionarii de artă, precum şi instituţiile publice, acestea din urmă jucând astăzi un rol esenţial în lumea artei şi conducând la o conectare internaţională a mediului artistic, est-european în principiu și românesc în particular. Cele două secțiuni ale Art Safari București 2015 oferă o colecție vastă de lucrări ale artiștilor consacrați sau debutanți, împreună cu o serie de expoziții tematice organizate în parteneriat cu muzeele și instituțiile culturale din România.

Secţiunea principală: Artă contemporană

Galeriile de artă contemporană, atât cele din România cât și cele internaționale vor reprezenta focusul ediției din anul acesta, alături de spațiile independente axate pe promovarea artiștilor consacrați, dar și a artiștilor la început de drum.

Secţiuni secundare: Arta modernă

Expozițiile muzeelor românești se vor concentra fie pe o perioadă anume, fie pe o tematică, cum ar fi Avangarda, Maeștrii Români Moderni și Social Realismul, iar instituțiile culturale vor aduce în atenția publicului programale lor create pentru a promova și susține arta.

Art Business

Această secțiune este dedicată companiilor ce furnizează servicii și produse  specifice celor ce activează în piața de artă.

Art Dialogue reprezintă o platformă de dezbatere și interacțiune, unde aveți ocazia să intrați în dialog cu artişti, galerişti, istorici de artă, curatori, directori de muzee, editori şi colecţionari din ţară şi din străinătate. Tratăm subiecte legate de colecționarea și expunerea artei, înţelegerea artei din perspectivă istorică, geografică şi socială, precum şi actualele provocări ale artei contemporane, abordate sub forma unor discuţii, lansări de carte, interviuri și performance-uri.

Tag-uri Nume: