Publicat: 10 Iulie, 2015 - 07:40
Share

Galeria Senso a gazduit Vernisajul expozitiei Poduri Europene 2015, miercuri, 5 august, ora 18.00. Expozitia  cuprinde lucrari de pictura si sculptura realizate in tabara internatională organizata, ca in fiecare an, la Eforie Sud.

Proiectul Poduri Europene, menit sa stabileasca, prin aport feminin, noi punti intre tari si culturi care doresc si pot sa comunice s-a nascut in anul 2004, la initiativa artistului plastic Rodica Xenia Constantin, presedinta Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania.

An de an, prestigiul Podurilor Europene a crescut, artiste din Romania au fost invitate in repetate randuri sa expuna in galerii europene, in timp ce in tara s-au organizat anual, la Bucuresti, Sibiu si Constanta, expozitii ample cu lucrarile realizate de artistele participante la Atelier, din tara si din strainatate. Cu acest prilej a fost lansat si catalogul expozitiei, cu o excelenta tinuta grafica, ce cuprinde lucrari prezentate la ultimele trei editii ale Salonului de la Constanta. Introducerea artistelor prezente si a lucrarilor prezentate a fost facuta, ca deobicei, de criticul de  arta Doina Pauleanu.