Publicat: 10 Decembrie, 2014 - 17:49
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 9 decembrie 2014 – 15 ianuarie 2015

Marți, 9 decembrie, ora 18,00 Galeria SENSO din Bd.Unirii nr.15, sector 5, București  a găzduit vernisajul expoziției de Artă Decorativă.  
    
Cu această ocazie a avut loc și inaugurarea Galeriei SENSO de Artă Contemporană cu vânzare, o expoziție permanentă în care vor fi expuse lucrări de pictură, sculptură, grafică și artă decorativă. 
    
Și tot pe 9 decembrie a fost lansat albumul de artă dedicat artistei Ileana Dana Marinescu, o lucrare editată în condiții grafice deosebite și sponsorizată de Fundația FILDAS ART. Membră a U.A.P.R., protagonistă a zeci de expoziții personale și de grup în București, în țară și în străinătate, binecunoscuta artistă are expuse câteva lucrări reprezentative și în salonul aflat la intrarea Senso CineCafé. 
    
Expoziția de ARTĂ DECORATIVĂ este o nouă manifestare cultural-artistică găzduită de Galeria SENSO, fiind alcătuită din 11 ”nuclee” ale expoziţiilor personale realizate de artiștii vizuali Cela Neamțu, Costel Iacob, Dan Băncilă, Daniela Făiniș, Ileana Dana Marinescu, Nicolae Moldovan, Jorge Mafu, Marius Burhan, Valeriu Șchiau, Dumitru Traian Țili și Manuela Botiș. Este un veritabil mecenat care nu ţine seama de generaţii, de stil, de viziune sau de mod de abordare, ci de valoare, de notorietate și de dorinţa de a conferi spațiului de expunere prestanţa binemeritată. 
    
La vernisaj au participat personalităţi ale vieţii cultural-artistice, critici de artă, artişti plastici, profesori, actori, oameni de afaceri, oameni de televiziune și jurnaliști, colecționari de artă.
    
Cuvântul de deschidere al expoziţiei a aparținut Otiliei Ostroțki, director Tonica Group, iar prezentarea evenimentului a fost susținută de criticul de artă Doina Păuleanu, director al Muzeului de artă din Constanța.        
    
Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă a fost sponsor al evenimentului.
”Marcând, decorativ şi inventiv, finele anului în care Galeria Senso a revenit în circuitul public, dar şi deschiderea unui sector destinat (după facere), desfacerii obiectelor de artă, expoziţia de faţă reuneşte unsprezece nume şi suficiente lucrări încât să dea seama aici şi acum, despre calitatea şi prestanţa acestui câmp de consacrare. Manualitatea şi apetenţa tehnică au persistat dintr-un timp, spre fericirea noastră, trecut; atunci singurele piese remarcabile, ivite cu surprinzătoare prospeţime în cenuşiul cotidian, cu o ingeniozitate care sfida orice obstacol sau interdicţie, erau realizate de artiştii acelor generaţii, transformaţi, asemenea creatorilor medievali, în artizani de o virtuozitate fără egal, în alchimişti care-şi împlineau în sfârşit visul de o viaţă. Şi chiar dacă acum poate fi găsit orice material, chiar dacă ultimele noutăţi în materie pătrund imediat în ţară sau pot fi achiziţionate de oriunde, căci drumurile sunt deschise şi accesibile, reflexe ale acestei pasiuni combinatorii, ale singurului domeniu care nu a putut fi îngrădit niciodată – şi mă refer la imaginaţie, desigur – au rămas intacte ori s-au transmis, prin dascăli şi modele, în contemporaneitate”. (Dr. Doina Păuleanu)
     
Expoziţia de ARTĂ DECORATIVĂ poate fi vizitată în perioada 9 decembrie 2014 – 15 ianuarie 2015. 
Program Galeria de Artă SENSO:
Zilnic, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbătă și duminică între orele 12.00 - 18.00.