Publicat: 19 Octombrie, 2014 - 19:00

În perioada 24 - 26 octombrie 2014 va avea loc cea de-a VIII-a ediție a Târgului de Artă C.A.R, Inovator Contemporary Art Ruhr. Acesta va fi găzduit în Arealul A, clădirile A 5, A 6, A 8, A 12 și în A 35 (clădirea SANAA) și în spațiul exterior, pe suprafața de expunere de 6000 mp a Centrului Cultural Zollverein din Essen, inclus în patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 24 octombrie, orele 20.00.

La această ediție, România va fi din nou țară – focus a Contemporary Art Ruhr (C.A.R.), eveniment anual unde vor participa peste 300 de artiști vizuali din întreaga lume. România a fost în premieră, țară-focus la ediția din luna mai (secțiunea Media Art Fair), statut special evidenţiat prin standuri naționale organizate de Institutul Cultural Român în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România şi galeria KunstArt din Bochum.

Arta românească va fi prezentă la secțiunea Contemporary Art Fair printr-o selecție de 43 de artiști vizuali și de o serie de galerii, printre care se numără și Galeria SENSO care va fi reprezentată prin lucrările a trei dintre artiști: Anca Boeriu, Marius Burhan și Eduard Duldner. Aceștia s-au numărat printre protagoniștii expoziției ”CONEXIUNI ȘI SEMNE” găzduită de Galeria SENSO în perioada iulie – septembrie 2014.

Anca Boeriu este Lector Univ. Dr. la secția Grafică a Universității Nationale de Arte București. A absolvit Institutul de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu‘”         promoția 1982, clasa prof. Eugen Popa, este Membră UAP din 1993, Membru al biroului de secție Grafică, iar din anul 2008 Doctor în arte vizuale. Din 2005 este Reprezentantul pentru România la Trienala pentru gravură mică de la Chamalieres, Franța. A fost distinsă cu numeroase premii, are 12 expoziții personale (București, Timișoara, Viena, Basel) și zeci de expoziții de grup. 
http://www.sensotv.ro/arte/Clipa-de-arta-5310/in-atelierul-artistei-anca...
     
”Personajele  Ancăi Boeriu reconstituie atmosfera  plină de taină a teatrului codificat,  alteori lăsând senzaţia acelor încăperi pe care vechii oratori şi le imaginau, pentru ca, trecând dintr-un ungher într-altul, de la un obiect la altul, să-şi poată aminti fragmente ale discursului şi, în cele din urmă, discursul întreg. Fiece  pas, fiece atingere de obiecte se lega de-o idee, iar plimbarea, în întregul ei, era „icoana”  codificată a discursului. Plimbarea lor imaginară mi-o reprezint ca pe-o succesiune de gesturi, gesturile oratorilor,  dar şi ale personajelor  Ancăi  Boeriu”. (Prof. Univ. dr. Cristian-R. Velescu Bucureşti, martie 2014)

Marius Burhan - născut la Vâlcele, în județul Olt a absolvit în anul 2002 Academia de Artă ”Luceafărul”, iar după ce a susținut licența la Universitatea Națională de Artă, secția Pictură, în anul 2012 a obținut titlul de doctor în Arte plastice și decorative. Din 2005 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. A avut  expoziții personale și de grup, în țară și străinătate (SUA, Italia, Rep. Moldova).
http://www.sensotv.ro/arte/Clipa-de-arta-5311/atelierul-artistului-mariu...
”Marius Burhan –  pictor  al  generaţiei  lansate  în primul deceniu  al  noului secol  – reactualizează,  în  contextul  unei foarte  actuale  presiuni a  noilor  figurativisme, pentru care discursul pictural  (ca  şi cel  analogic  sau digital)  slujesc  iluzionismul şi narativitatea,  acea tradiţie a modernismului care a pulverizat sistemele reprezentării mimetice şi a denarativizat nu doar artele vizuale, ci şi artele definitoriu narative”.   (Alexandra Titu – critic de artă)

Eduard Duldner este licențiat în arte plastice si decorative al Universității de Artă din București, Facultatea de Arte Plastice, secția Pictură, clasa prof. Marin Gherasim.  Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, sectia Pictură. A avut numeroase expozitii personale si de grup în țară și străinătate (Germania, Belgia, Italia).
     
„Viziunea lui Eduard Duldner asupra lumii stă sub semnul încrâncenării. În mod evident relația lui cu realul e tensionată, problematică și plină de neliniști rodnice în plan creator. O sensibilitate agresată de cotidian, de dizarmoniile lumii contemporane, se mărturisește indirect, aproape disimulat… este pe de altă parte evident că artistul s-a lăsat fascinat de tehnica la care recurge… de posibilitățile expresive ale culorii și ale suportului, jucându-se efectiv, în sensul cel mai bun al termenului, cu pasta și cu hârtia.” (Luiza Barcan – critic de artă).

Lucrările artiștilor Anca Boeriu, Marius Burhan și Eduard Duldner vor pleca din București în Caravana Galeriei de Artă SENSO duminică, 19 octombrie 2014. Vor fi însoțite de Angelo Bălie -  Manager Galeria SENSO și de Ionel Bălie - Consilier artistic, care, de-a lungul itinerariului european și până când vor ajunge la destinație, vor ține zilnic un inedit jurnal de călătorie, care va putea fi urmărit pe: https://www.facebook.com/GaleriaSenso?ref=hl. 
Prezența Galeriei SENSO la Târgul de Artă Contemporary Art Ruhr (C.A.R), dar și Albumul de Artă realizat special și dedicat acestui eveniment și care va fi lansat cu această ocazie sunt susținute prin Programul CATENA PENTRU ARTĂ de către doamna Anca Vlad, Președinte al Fundației FILDAS ART și Președinte de Onoare a Asociației Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România.

Redeschisă în primăvara acestui an, Galeria SENSO este un spaţiu (parter și etaj) privat destinat prezentării, experimentului, confruntării, discursului teoretic, stimulării şi promovării artei contemporane. Este o veritabilă galerie europeană de artă, situată în centrul Bucureștilor, pe Bd. Unirii nr. 15, între Palatul Patriarhiei Române și Palatul Parlamentului, două repere istorice și arhitectonice ale Capitalei.
Până pe 29 octombrie 2014 puteți vizita expozița “NIRVANA II” a artistului Corneliu Vasilescu.
Program: zilnic, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbătă și duminică între orele 12,00-18,00.